Målvakten Ebba Ridderstolpe till Djurgården
Publicerad: 2023-06-26
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att välkomna Ebba Ridderstolpe till föreningen. Den 15-åriga målvaktstalangen, uppvuxen i huvudstaden, ansluter till hösten till Hockeygymnasiet och kommer även att ingå i SDHL-laget.

– Ebba hade först valt ett annat NIU-intag men ändrade sig, vilket vi är mycket glada för! Hon har funnits med i vår scoutrapport under året och vi är givetvis tacksamma att tillfället öppnade sig att knyta henne till vår organisation, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Ebba Ridderstolpe, 15 år, är nästa spännande framtidsnamn att ansluta till Djurgården. Målvakten kommer senare i sommar att påbörja studier vid vår NIU-verksamhet och tar i samband med det klivet in i damlagets trupp. Där gör hon Ida Boman och Lia Leiderö Palmlöv sällskap som en komplett målvaktstrio.

Ursprungligen är Stockholmsfödde Ridderstolpe hockeyskolad i IFK Tumba. Närmast kommer hon från spel i Flemingsbergs IK, där det blivit U16-hockey i division 1 samt division 2. Dessutom bär Ebba med sig ett brons 2021 och ett guld 2022 i TV-pucken som erfarenhet.

– Med Ebba i truppen kan vi stolt konstatera att vi fortsatt satsar på svenska spelare och till nästa säsong bygger på unga lovande målvakter. Ebba har, precis som våra övriga målvakter, spelat för Stockholms TV-pucklag och varit tongivande i dess framgångar. Vi hälsar Ebba varmt välkommen till DIF och till vår NIU-utbildning över tre år, avslutar Schillgard.

Djurgården Hockey
Huvudpartners