Tre spelare in i damlaget
Publicerad: 2020-05-31
Dam
Vi har hela tre spelare att presentera till nästa års trupp i SDHL. Det är Sarah Bujold och Allie Munroe som var bra i laget redan förra säsongen och en förstärkning på målvaktssidan när Wilma Nilsson ansluter. – Allie är en tufft spelande back som är viktig att ha i egen son och det defensiva spelet. Sarah skapar alltid något med sin fart och är också producerande i mål och assist.

Truppbygget till nästa års säsong har även på damsidan blivit annorlunda efter att pandemin ändrat förutsättningarna men nu kan vi glatt presentera tre spelare som kommer representera Djurgåden nästa säsong. Två av dem har ni redan koll på då både Sarah Bujold och Allie Munroe skrivit på över nästa säsong.
– Vi är mycket glada att vi nått en förlängning med både Sarah och Allie. Diskussionerna började redan innan de åkte hem till Nordamerika men så kom pandemin och det blev lite panik för dem att lämna Sverige innan gränserna skulle stängas, säger vice VD KG Stoppel.
– Nu har det gått ett tag och de har känt sig komfortabla att komma tillbaka. De trivdes mycket bra i Djurgården och Stockholm. Som spelar är båda skridskostarka, något som vi tycker är viktigt med den hockeyn vi vill spela.
Allie är en tufft spelande back som är viktig att ha i egen son och det defensiva spelet. Sarah skapar alltid något med sin fart och är också producerande i mål och assist. Hon slutade tvåa i den interna poängligan förra säsongen med endast Jennifer Wakefield framför sig, avslutar KG Stoppel.

Nyförvärv på målvaktssidan är också klart när 19-årige Wilma Nilsson är klar för ett år. Hon kommer närmast från spel i Alvestas J20-lag för killar. Vi har nu en spännande målvaktssida där vi har en långsiktig bredd.
– Vi får in en ung svensk målvakt med bra utvecklingspotential som kommer vara ett bra komplement till Lollo. Nu har vi också ett antal bra unga svenska målvakter i vår organisation att utveckla. Förutom Lollo och Wilma har vi Ida Boman född 2003 som vi kommit överens om att hon ska spela med killar I Väsby J18 kommande säsong. Dessutom har vi Tindra Oknefjell född 2004 som kommer spela med Haninge i div 1 kommande säsong, säger KG Stoppel. Välkomna till Djurgården Wilma och välkomna tillbaka Sarah och Allie.

Djurgården Hockey