• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt

Ytterligare två nyförvärv klara

7 april 2016 17:15

Djurgården har gjort klart med ytterligare två spelare inför kommande säsong. Målvakten Adam Reideborn, 24, återvänder till Djurgården och får sällskap av Gustav Possler, 21, som han varit lagkamrat med i MODO.


Adam Reideborn kommer tillsammans med Mikael Tellqvist att bilda Djurgårdens målvaktspar kommande säsong. Kontraktet är skrivet för de två kommande säsongerna.

– Vi tycker det är jättekul att återknyta relationerna med Adam. Vi gillade honom väldigt mycket när han spelade med oss senast och han var en stor del i vårt avancemang till SHL. Förutom att han är en bra och utvecklingsbar målvakt så är han också en väldigt ambitiös kille vilket vi värderar väldigt högt i Djurgården Hockey, säger Joakim Eriksson.

– Adam har under de senaste säsongerna etablerat sig som SHL-målvakt. Den första säsongen i Modo höll han Linus Ullmark bakom sig och under våren har han spelat bra fast han varit i ett lag som har haft problem med sitt försvarsspel.

– Vi tycker att Adam har en bra utvecklingskurva i sig och blir ett bra komplement till Mikael Tellqvist. Beslutet är väl förankrat med vår målvaktstränare Janne Öhman och vi har även pratat med vår tidigare målvaktstränare Anders Persson, som hade Adam som målvakt i Djurgården, säger Joakim Eriksson.

Adam Reideborn är därmed tillbaka i klubben som han avancerade till SHL med för exakt två år sedan. För honom är det en glädjande dag och han ser fram emot att åter komma till klubben.

– Jag tycker själv att jag har gått framåt i utvecklingen och blivit mer explosiv och atletisk som målvakt. Jag ser Stefan Nyman som en fantastisk back-coach. Det är lätt att vara målvakt i ett lag som han är i och han får alla att utveckla sig på ett bra sätt, säger Adam Reideborn.

Nu kommer Adam Reideborn även att stifta bekantskap med Djurgårdens målvaktstränare Janne Öhman, som han hittills bara har hört gott om:

– Jag har inte jobbat med honom tidigare men hört väldigt bra saker, bland annat från Mantas Armalis och Anton Forsberg som Öhman hade som målvakt i Södertälje. Jag ser verkligen fram emot att jobba med honom och uppleva det själv, säger Adam Reideborn.

På forwardssidan har Gustav Possler, även han från Modo, skrivit ett två-årskontrakt. Den tidigare juniorlandslagsspelaren gjorde i år sin tredje hela SHL-säsong och noterade personligt poängbästa med 24 poäng på 52 matcher.

– Vi är jätteglada att knyta till oss en ung och lovande spelare som är skridskostark, spelskicklig och en bra målskytt vilket passar in i vårt lagbygge. Possler är en mycket produktiv spelare som vi tror är redo att ta ytterligare kliv i sin utveckling i Djurgården. Under säsongen som gått har han spelat i en ledande kedja i Modo och fått ta ett stort ansvar i samtliga spelformer. Vi ser att han genom detta har byggt en bra plattform för att utveckla sitt spel ytterligare, säger Joakim Eriksson.

– Jag kände att jag är ute efter att utvecklas ännu mer och Djurgården har något på gång och har haft det ett tag nu. Det är ett lag som spelar med mycket fart och med en hög press och jag passar bra in i ett sådant system, säger Gustav Possler.

Samtidigt är det klart att Linus Söderström och Andreas Englund inte kommer att fortsätta i Djurgården.

– I det läget som vi befinner oss i på målvaktssidan har vi sökt en mer etablerad SHL-målvakt som komplement till Mikael Tellqvist och därför väljer vi att inte förlänga med Linus Söderström.

– Andreas meddelade oss i början av veckan att han kommer att lämna Djurgården för spel i Nordamerika. Han har haft en fantastisk utveckling det här året där jag tycker han har varit en av SHL:s tio bästa defensiva backar. Vi önskar både Andreas och Linus lycka till i sina kommande klubbar.

Nu fortsätter arbetet med lagbygget inför nästa säsong och Joakim Eriksson summerar läget just nu:

– Vi är nöjda med det lagbygget vi har åstadkommit hittills. Stora delar av laget är färdigt vilket vi kommer kunna offentliggöra under april och maj. Det som vi söker nu är främst ersättare för Hultström och Thoresen, som var unika spelartyper som det inte finns gott om på marknaden.