• Huvudsponsorer

Djurgården förlänger med Adam Ollas Mattsson

20 april 2016 14:50

Backen Adam Ollas Mattsson har förlängt sitt kontrakt med Djurgården i ytterligare en säsong. Den 19-årige backen, som är draftad av Calgary, kom till Djurgården som ungdomsspelare säsongen 11/12 och ser fram emot sin sjätte säsong i klubben.


– Det är bra för min utveckling att vara här i DIF. Jag trivs i bra i den här miljön och vill utvecklas så mycket jag kan här, ta en större roll i laget och ta mer ansvar, säger Adam Ollas Mattsson.

Sedan säsongen tog slut har Djurgården och Ollas Mattsson haft en dialog om en fortsättning. Nu är det alltså klart att det blir så och Ollas Mattsson hoppas på en säsong där han kan vara helt skadefri och ta ytterligare steg i sin utveckling.

– Jag kände att det gick bättre och bättre för varje match i början av säsongen. Jag hade ett bra självförtroende men när jag var på topp lyckades jag få den där skadan i JVM. Det var i alla fall skönt att komma tillbaka i slutet av säsongen och spela en match i kvartsfinalen mot Frölunda och sedan vinna J20-guld med juniorerna.

Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson ser en stor utvecklingspotential i Adam Ollas Mattsson.

– Nu när Andreas Englund lämnar för spel i Ottawa så öppnar det upp för Ollas att växa in i den rollen. Adam har en stor utvecklingspotential såväl offensivt som defensivt. Han kan genom sin storlek spela fysiskt. Han har bra händer och ett bra spelsinne vilket gör att han skapar sig bra förutsättningar att sätta igång spelet med puck.