• Huvudsponsorer

Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan

Starkt spel bakom tredje raka segern

30 november 2019 20:23

Det var ett kontrollerande Djurgården som besegrade Örebro på bortais under lördagen. Vi var lugna i försvarsspelet och klarade av fem boxplayspel utan insläppt. Haga stod för ännu en soloprestation och gav oss ledningen.


Mikael Haga stod för ett riktigt snyggt nummer i ett friläge i inledningen av matchen där han mycket snyggt lägger upp pucken i nättaket med en backhand. Den inledningen spelade vi vidare på och även om det var jämnt skottmässigt så var vi hetare och starkare i närkamperna. Under en avvaktande utvisning kunde dessutom Linus Hultström dunka in 2-0. Ett mål som betydde fördubblad ledning men även att backen har gjort mål i fem raka matcher. Vi hade bud på fler mål men gick till periodvila med 2-0 och en minut i boxplay i inledningen av den andra.
Snabb reaktion
Vi klarade av den minuten och börjar trycka fast Örebro i deras zon under andra perioden. Vi får till långa anfall och de tvingas mest till kontringar. Efter slarv i på egen blå kommer hemmalaget till en reducering. Men den stoppade inte upp spelet från vår sida och en snabb replik kom dessutom. Tidigare Öerbrospelaren Anton Hedman trycker in pucken efter en sekvens där vi just tryckt ner hemmalaget i knät på målvakten. En returstuds tar Hedman vara på och nätar. Vi har fortsatt kontroll på perioden med flera långa anfall och vi tröttar ut hemmalaget. Niclas Bergfors fortsätter sin målform och sätter 4-1 efter en tekning i offensiv zon där han kunde avancera in och sätta ett viktigt mål.
Bevakande spel
Under den tredje perioden bevakade vi spelet och det kändes hela tiden som om vi inte skulle kunna tappa det. När Örebro fick in 2-4 med sju minuter kvar blev det mer nerv i matchen och de spelade med mer desperation. Vi stressade inte upp oss för mycket och tog chansen när det var tom målbur. Sebastian Strandberg är det som gör sitt första mål för säsongen.
– Det här var en av våra bästa matcher på säsongen. Vi gör inte så många misstag i backlinjen, säger Niklas Svedberg efter matchen som även är nöjd med sin form.
Nu laddar vi om batterierna till tisdag när det är kvartsfinal i CHL.