Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Djurgården tackar av Jörgen Bemström och Mikael Håkanson

12 april 2021 15:00
Officiellt

De assisterande tränarna Jörgen Bemström och Mikael Håkanson lämnar i samband med att respektive kontrakt löper ut. Djurgården tackar de båda tränarna, som över en period av flera år varit starkt drivande i herrlagets utveckling.


Djurgården tackar av Jörgen Bemström och Mikael Håkanson, som båda har utgående avtal med klubben. Duon har tillsammans med Robert Ohlsson de senaste två åren bildat herrlagets tränarteam, och lämnar nu i likhet med Ohlsson. Att huvudtränaren inte forsätter är något som tidigare har kommunicerats.

Mikael "Musse" Håkanson anlände till Djurgården för sex år sedan, och har sedan dess innehaft rollen som assisterande tränare för SHL-laget. Den 46-årige stockholmaren har varit med på klubbens resa under dessa år, bland annat med en semifinalplats 2018 och SM-final 2019 som meriter.

– Efter att ha gjort sex säsonger som assisterande tränare i herrlaget kommer "Musse" att lämna för nya tränarutmaningar. "Musse" har varit väldigt omtyckt bland spelarna med sin energi och sitt positivt förstärkande ledarskap, och kommer i dessa aspekter att lämna ett stort tomrum efter sig. Vi önskar honom lycka till i sin fortsatta tränarkarriär, kommenterar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Sedan sommaren 2019 har Jörgen Bemström varit en del av SHL-lagets tränarteam. Södertäljesonen hade innan dess avverkat tre år på Djurgårdens juniorsida, och har därmed varit en del av klubben över en lång period. Joakim Eriksson kommenterar;

– Efter tre år som juniortränare och två som assisterande tränare i herrlaget lämnar även Jörgen Djurgården. Vi ser att Jörgen har gjort ett bra arbete, där han kontinuerligt utvecklats i sina olika tränarfunktioner i klubben under de här åren. Vi önskar honom lycka till i sin fortsatta tränarkarriär.

Djurgården tackar de båda tränarna för deras betydande insatser i Stockholms stolthet och önskar dem all lycka framöver. Avtackning av Robert Ohlsson kommer att ske i ett senare läge.