Matchsnack: SDE-Djurgården

28 oktober 2017 10:15
Dam

SDE är laget som vi inte ännu inte mött denna säsong, men ikväll är det dags. Vi tittar på lite fakta och hör vad spelarna tycker om motståndarna.


  • Förra säsongen vann Djurgården samtliga möten mot dagens motståndare (0 - 3, 2 - 1, 0 - 4, 3 - 1).

  • Lagen spelade en träningsmatch inför säsongsstart där SDE gick vinnande med 0-2.

  • Djurgården är fortfarande det lag som spelat flest matcher med 17 spelade och 26 poäng. SDE kommer till spel med 14 matcher i bagaget och 8 poäng.

  • Kayleigh Hamers toppar utvisningsligan på plats nummer två med sina 33 minuter på skämsbänken.

  • Båda lagen är bland de sämsta när det kommer till tekningar.

  • SDE förlorade senast matchen mot Linköping medan DIF vann mot Leksand.

Roger Öhman efter träningsmatchen i september.
– Det var lite tjafs mellan båsen också några gånger, det är väl härligt. SDE och Djurgården är något typ av derby så det är klart att det är heta känslor, och det vill vi ha.

Spelarna om SDE

Andrea Dalen
– Vi spelade mot SDE i en träningsmatch innan säsongen och det verkar som att de har lyckats lyfta laget från förra säsongen. De har några individuellt spelskickliga och är ett lag som jobbar hårt. De kan ta poäng från alla lag i år, men spelar vi vårt spel och åker skridskor ska vi kunna ta hem 3 poäng är jag rätt säker på. Vi har inte spelat mot dem när vi har varit ett fullt lag så det ska bli spännande att se hur de agerar när vi har fler folk och höja tempot i matchen. Men som sagt, man ska inte underskatta någon, de har lyft laget och gör massa bra saker och åker mycket skridskor.

Lovisa Berndtsson
– SDE är ett hårt arbetande lag med några individuellt väldigt skickliga spelare. Dom spelar ett tajt försvarsspel.

Hanna Hållander
– SDE är ett lag som åker mycket skridskor och spelar fysiskt. Så det gäller att vi är med från start och spelar vårt spel.

Sophie Johansson
– SDE är ett slitstarkt lag, åker alltid mycket skridskor och lirar tufft. De har ett väldigt tight försvar, och gillar att komma på kontringar, något vi får se upp med.

Julia Östlund
– SDE är ett lag som vi inte ska underskatta. De kanske inte är det mest spelskickliga laget men dem jobbar stenhårt varje byte. Dem är bättre än förra året om man tittar på hur de spelat mot andra lag, så för att vi ska vinna idag gäller det att vi är med från start när puckens släpps.

Tori Hickel
– De är ett beslutsamt lag som kan förvåna om vi inte kommer till matchen redo. Det är alltid fysiska matcher mot dem.

Josefine Holmgren
– Det är ett lag som spelar mycket nord-sydhockey. Brukar ha ett väldigt kompakt försvar så det gäller att vi åker mycket skridskor och låter pucken gå för att få ytor.