Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan

Schillgard summerar | Säsongsstarten

19 oktober 2021 19:45
SDHL

En månad är spelad - och för Djurgården har SDHL-säsongen verkligen hunnit sätta sig. Vinster har blandats med förluster och en trevande start har förbytts till positiv formkurva. Sportchef Johan Schillgard ger här sin analys av säsongsstarten.


En första höstanalys av SDHL-laget är på sin plats - och den känns faktiskt väldigt positiv.

Om vi börjar med saker som händer runt och kring laget just nu blir det överlag bättre och bättre för varje dag. Trots alla skador och sjukdomar har laget presterat bra och stabilt, där målet självklart är att nå slutspel och skaffa oss mer erfarenhet för framtiden.

I och med att vi har ett ungt lag den här säsongen, varvat med ett antal rutinerade spelare, är kanske förväntningarna inte fullt lika kravställande. Samtidigt är laget högst målmedvetna och ställer hela tiden krav på varandra att både förbättra lagets prestation såväl som sin individuella prestation. Vi är medvetna om att trots många utav de unga spelarna var med redan förra året är inlärningsprocessen lika viktig i år som tidigare år. Därför blir de äldre spelarna oerhört viktiga i lagbygget och för målbilden.

Tyvärr har vi drabbats hårt utav skador i inledningen, vilket stört en del i hur vi vill spela och hur tanken var innan säsongen. Med det sagt har vi inte kunnat driva på lika hårt som önskat, då samtliga spelare i varje match tvingats spela mer minuter än vad som kanske varit målet. Och framförallt märks det ibland i vår offensiva taktik där fler blivit lite slitna.

Men till det positiva - med detta har alla fått spela och verkligen visat upp sig. Man kan inte gnälla på speltid, utan här gäller det att prestera hela tiden. Och vill man vara med på resan gäller det att ta för sig. Vi har även blivit tvungna att spela några av våra yngre förmågor som går på vårt NIU, men tjejerna har verkligen visat att de vill vara med och fightas om platserna. Även om vi så klart inte kan begära att våra yngre ska vara bärande.

Här tycker jag ändå att våra äldre spelare tagit sitt ansvar. De har gjort precis vad man förväntar sig av dem. Det vill säga att de har stöttat laget och stöttat våra yngre tjejer, men ändå orkat prestera själva.

Just nu har vi tre importer, varav en är skadad. Detta har gjort att behovet av spelare sammantaget med övrigt tapp av nya spelare är viktigt. Med det skrivet har vi (jag) valt att inte ta hit vem som helst, utan ska vi ha hit en import ska det vara klass som bidrar. Att hitta dessa spelare kan och kommer att ta tid. Därför har vi som ett av få lag i ligan verkligen tagit ett stort ansvar för svensk damhockey, där vi satsat på svenska spelare och spelare från Stockholm.

Visst, vi kommer att åka på pumpen flertalet gånger under året med detta unga lag. Men vi tar även ett stort ansvar för svensk damhockeys framtid. Det måste man komma ihåg när man som djurgårdare sitter på läktaren eller framför TV:n och har åsikter. I Djurgården kommer vi alltid att försöka hitta spelare som tillför laget under säsongen, sen om det är importspelare eller svenska spelare beror på vad marknaden har att erbjuda.

Vi har kort sagt en lång resa framför oss, men vi hoppas vara med och leka långt in på säsongen. Och baserat på vad laget visat så här långt är framtiden ljus.