Klart med kanadensisk back
Publicerad: 2020-06-03
Nyhet Dam
Vårt damlag förstärks ytterligare. Vi har gjort klart med den kanadensiska backen Abby Cook, 22, som närmast kommer från spel i Boston University. – Jag kan bidra både offensivt och defensivt, säger hon.

Damlagets trupp börjar ta form.
Häromdagen förlängde vi med Sarah Bujold, Allie Munroe och Karoline Pedersen. Dessutom värvade vi 19-åriga målvaktslöftet Wilma Nilsson.
Nu är nästa värvning klar.
Kanadensiskan Abby Cook har skrivit på ett ettårskontrakt med oss och kommer närmast från spel i Boston University.
– Med Abby får vi in en rightback med bra storlek. Hon är rörlig och bra på att flytta pucken, har ett bra skott. Hon kommer att tillföra mycket i vårt offensiva spel och powerplay, säger vår vice vd, K-G Stoppel.
Abby själv ser fram emot möjligheten att spela hockey i Djurgården och SDHL.
– Jag har pratat med tidigare Djurgårdsspelare för att lära mig hur det är att spela i SDHL och de berättade att det var en underbar erfarenhet. Och de älskade också att bo i Stockholm. Djurgården är en välkänd klubb som utvecklar spelarna till det bättre, säger Abby och beskriver sig som hockeyspelare:
– Jag är en smart back med ett bra skott och kan bidra både defensivt som offensivt. Jag är inte rädd att höja rösten i omklädningsrummet, men jag är också positiv och någon som mina lagkamrater kan lita på.

Djurgården Hockey