• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep

Vejdemo redo inför kvällens SHL-premiär

22 september 2016 07:52

I kväll är det äntligen dags för SHL-premiär. Djurgården möter nykomlingarna Leksand på bortaplan. Lukas Vejdemo är förvantsfull för vad som komma skall.


Förra säsongen blev ett genombrott för Djurgårdens #44 Lukas Vejdemo som dessutom gjorde mål i premiärmatchen (borta mot Linköping). Nu väntar en ny säsong och det är en laddad 20-åring inför den första matchen.

- Ja, men verkligen. Nu har vi tränat på länge här och det ska bli riktigt kul att börja spela. Känslan i laget hittills har varit bra och det har varit mycket go och vilja i laget.

Djurgårdens genrep mot Brynäs slutade med en förlust på övertid. Trots resultatet gjorde Djurgården en bra match där man spelmässigt visade upp en stor skicklighet. Lukas Vejdemo håller matchen mot Brynäs som ett av lagets bästa framträdanden hittills:

- Vi tog ett kliv i rätt riktning mot Brynäs och jag hoppas att vi tar med det spelet till matchen mot Leksand imorgon. Vad vi gjorde bra? Många ville ha pucken och då kunde vi spela i ett högre tempo och få mer fart i spelet.

Förra säsongen lirade Vejdemo som forward men har hittills den här säsongen spelat som center. De senaste matcherna har han haft sällskap av #91 Daniel Bernhardt och #21 Jonathan Davidsson, hans tidigare J20-kedjekamrater.

- Vi spelade en säsong tillsammans i J20 och hade bra lir. Man kände lite gamla vibbar nu när vi spelade tillsammans igen. Det var väldigt kul, säger Vejdemo och spricker upp i ett leénde.

Nu är premiären bara timmar bort. Klockan 19:00 på ikväll är det nedsläpp mot Leksand.

- Det är bara att vara hemma och ladda upp inför matchen. Matchvärmning på dagen och sedan är det full gas, säger Lukas Vejdemo.

Lukas Vejdemo stod för 17 poäng (5 mål och 12 assist) på 52 matcher förra säsongen.