Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Vejdemo redo inför kvällens SHL-premiär

22 september 2016 07:52

I kväll är det äntligen dags för SHL-premiär. Djurgården möter nykomlingarna Leksand på bortaplan. Lukas Vejdemo är förvantsfull för vad som komma skall.


Förra säsongen blev ett genombrott för Djurgårdens #44 Lukas Vejdemo som dessutom gjorde mål i premiärmatchen (borta mot Linköping). Nu väntar en ny säsong och det är en laddad 20-åring inför den första matchen.

- Ja, men verkligen. Nu har vi tränat på länge här och det ska bli riktigt kul att börja spela. Känslan i laget hittills har varit bra och det har varit mycket go och vilja i laget.

Djurgårdens genrep mot Brynäs slutade med en förlust på övertid. Trots resultatet gjorde Djurgården en bra match där man spelmässigt visade upp en stor skicklighet. Lukas Vejdemo håller matchen mot Brynäs som ett av lagets bästa framträdanden hittills:

- Vi tog ett kliv i rätt riktning mot Brynäs och jag hoppas att vi tar med det spelet till matchen mot Leksand imorgon. Vad vi gjorde bra? Många ville ha pucken och då kunde vi spela i ett högre tempo och få mer fart i spelet.

Förra säsongen lirade Vejdemo som forward men har hittills den här säsongen spelat som center. De senaste matcherna har han haft sällskap av #91 Daniel Bernhardt och #21 Jonathan Davidsson, hans tidigare J20-kedjekamrater.

- Vi spelade en säsong tillsammans i J20 och hade bra lir. Man kände lite gamla vibbar nu när vi spelade tillsammans igen. Det var väldigt kul, säger Vejdemo och spricker upp i ett leénde.

Nu är premiären bara timmar bort. Klockan 19:00 på ikväll är det nedsläpp mot Leksand.

- Det är bara att vara hemma och ladda upp inför matchen. Matchvärmning på dagen och sedan är det full gas, säger Lukas Vejdemo.

Lukas Vejdemo stod för 17 poäng (5 mål och 12 assist) på 52 matcher förra säsongen.