2-1-seger i 30-graders värme!
Publicerad: 2019-09-01
Nyhet
Det blev seger och sammanlagt sex poäng på två matcher att ta med sig hem till Stockholm! Just nu är vi gruppledare och har ett väldigt bra läge att ta oss vidare till åttondelsfinal i Champions Hockey League! Målen ikväll gjordes av Sebastian Strandberg och Tom Wandell.

Matchen mellan Vienna Capitals och Djurgården spelades under extremt ovanliga förhållande. Det var nämligen uppåt 30 grader inne i Erste Bank Arena. Österrike upplever just nu sin näst varmaste sommar på 200 år och det märktes verkligen i Wien och även inne på arenan.

Någon het tillställning var det dock inte i den första perioden. Vi hade visserligen övertaget. Mycket tack vare förstakedjan med Berglund, Josefson, Bergfors. De satte tryck på Vienna Capitals och parkerade i anfallszon. Vienna låg mycket på kontringar och skapade inte nämnvärt mycket.

Det fanns flera tillfällen som vi kunde ha utnyttjat bättre och tagit ledningen i matchen. Guter missade ett friläge och Josefson såg ut att ta tillvara på ett grovt Vienna misstag men pucken gick inte in. Det var de två hetaste chanserna under periodens gång.

Istället tog Vienna ledning. I Powerplay, tätt efter Josefsons chans, bröt de in från höger och satte dit 1-0-pucken högt i det första krysset.

Efter Wiens ledningsmål började resterande i laget trampa igång. Strandberg hade bästa kvitteringsmöjligheten när han tog emot en pass, mitt i slottet, men pucken gick utanför.

Arbetet gav med sig ett powerplay. Berglund såg riktigt fin ut i den första PP-formationen. Det blev ingen utdelning dock och Vienna kunde ta med sig en 1-0-ledning in i paus.

Det var ett Djurgården som gick in i den andra perioden med en bättre inställning och ett bra driv. Kvitteringen dröjde inte heller. 1-1 gjorde Sebastian Strandberg efter att vi tvingat Vienna till ett väldigt långt byte. Pucken bets fast nere i anfallszon och vi kunde byta in fräscha killar medan Vienna var helt fastlåsta. Strandberg kom in från båset och hittade en helt fri yta vid den bortre stolpen. Hans direkt skott såg lika vasst ut som i förra årets slutspel och när han fick passen gjorde han inga misstag. 1-1 på tavlan.

Djurgårdspressen fortsatte och Vienna fortsatte med taktiken att ligga på kontringar. Olle Alsing tvingades ta en nödvändig utvisning när de Vienna, på just en kontring, försökte bryta sig in framför Jensen.

Boxplay-spelet såg bra ut men det tog en stund innan vi kunde återta pressen även efter att vi blev fulltaliga. Det blev inget ytterligare mål i perioden och 1-1 stod sig in i paus.

Tredje perioden började bra! Kedjorna gjordes om och Niclas Bergfors fick spela med sin barndomsvän Tom Wandell. Det skulle ge effekt! Tom Wandell som hade en väldigt fin andra period fortsatte på inslagen väg och det var nämligen han som gjorde det vinstgivande 2-1-målet. Tom Wandell tog emot en puck på tennis när han avancerade framåt. Han plockade ner den på isen och med samma rörelse passade han ut den till Bergfors på kanten och satte fart mot mål. Bergfors visste exakt vart han skulle lägga pucken när Wandell tog fart och Tom hade inga problem att sätt pucken i mål.

2-1 stod sig och vi tar med oss 6 poäng tillbaka till Stockholm!

Efter matchen var Jörgen Bemström inte så nöjd med inledning av matchen men han kunde glädjas av resultaten av både den här matchen och även matchen mot Tychy i fredags!