• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov

Marcus klev fram efter att brorsan utgått

12 februari 2019 21:48
Matchrapport

Marcus Davidsson blev matchvinnare på Hovet, när han smällde in 2-1 med mindre än 30 sekunder kvar av förlängningen. Vi passerar därmed HV71 i tabellen och ligger nu 3:a i SHL.


Det var fullfart framåt från start. Matchbilden i första perioden kunde man känna igen från tidigare möten mot Timrå den här säsongen. Linan med Bemström-Wirtanen-Axelsson började matchen riktigt bra och Bemström var fylld med självförtroende. Men ett slarvigt misstag i egen zon satte Timrå i ett friläge. Adam i målet visade dock upp strålande form när han sträckte ut vänster benskydd och räddade pucken med en svår parad.

Efter den räddningen hade Timrå sina farligaste lägen i perioden men Adam fortsatte att spela bra. Timrå fick matchens första powerplay och sköt en puck klockrent i ribban. Men boxplay-spelarna höll undan och kom till två farliga lägen de med. Perioden däremot slutade lite oväntat 0-0.

Andra perioden började med att turen var på vår sida. En chanspuck slängdes in framför mål av en Timrå-spelare. Den touchade på en av våra backar och studsade sedan upp i ribban bakom Adam. Inget mål den gången. Istället skulle vi ta ledningen. Dick Axelsson bröt in från kanten. Han var stark och när det första skottet räddades så lyckades han forcera in pucken i mål. Det var otroligt skönt med en 1-0-ledning i ett läge då vi inte var det bättre laget. Men turen skulle skifta. Jonathan Davidsson skulle göra en offensiv tackling mot Timrås bås. Båsdörren var dock inte ordentligt stängd och Jonathan brakade in i dörrkanten och blev liggandes. Davidsson den äldre lämnade sedan matchen och kom inte tillbaka i den tredje perioden.

När den tredje perioden startade saknades både Jonathan Davidsson och Jacob Josefson. Stora avbräck som gjorde att tränarteamet rörde om ordentligt i kedjorna. Timrå kvitterade efter att försvaret inte varit positionen och då såg det mörkt ut. Den nykomponerade kedjan med Jonsson Fjällby-Davidsson-Bergfors var dock ett utropstecken. Timrå som kände blod i vattnet efter sin kvittering blev överrumplade över hur farliga lägen den formationen skapade. Bergfors var centimeter från att styra in 2-1 och Fjällby var minst lika nära när han kom till ett skottläge kort därefter.

Matchen gick till förlängning och Timrå inledde bäst men tröttheten tog över. Vi orkade mer och Marcus Davidsson lyckades åka sig fri och satte dit avgörandet med 30 sekunder kvar av förlängningen. Matchen slutade med vinst 2-1.

Samtidigt på en annan plats på en annan ort, förlorade HV71 med 3-1 mot Skellefteå. Resultat gör att vi nu klättrar en placering i tabellen och ligger 3:a i SHL efter 40 spelade omgångar.