• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep

Marcus klev fram efter att brorsan utgått

12 februari 2019 21:48
Matchrapport

Marcus Davidsson blev matchvinnare på Hovet, när han smällde in 2-1 med mindre än 30 sekunder kvar av förlängningen. Vi passerar därmed HV71 i tabellen och ligger nu 3:a i SHL.


Det var fullfart framåt från start. Matchbilden i första perioden kunde man känna igen från tidigare möten mot Timrå den här säsongen. Linan med Bemström-Wirtanen-Axelsson började matchen riktigt bra och Bemström var fylld med självförtroende. Men ett slarvigt misstag i egen zon satte Timrå i ett friläge. Adam i målet visade dock upp strålande form när han sträckte ut vänster benskydd och räddade pucken med en svår parad.

Efter den räddningen hade Timrå sina farligaste lägen i perioden men Adam fortsatte att spela bra. Timrå fick matchens första powerplay och sköt en puck klockrent i ribban. Men boxplay-spelarna höll undan och kom till två farliga lägen de med. Perioden däremot slutade lite oväntat 0-0.

Andra perioden började med att turen var på vår sida. En chanspuck slängdes in framför mål av en Timrå-spelare. Den touchade på en av våra backar och studsade sedan upp i ribban bakom Adam. Inget mål den gången. Istället skulle vi ta ledningen. Dick Axelsson bröt in från kanten. Han var stark och när det första skottet räddades så lyckades han forcera in pucken i mål. Det var otroligt skönt med en 1-0-ledning i ett läge då vi inte var det bättre laget. Men turen skulle skifta. Jonathan Davidsson skulle göra en offensiv tackling mot Timrås bås. Båsdörren var dock inte ordentligt stängd och Jonathan brakade in i dörrkanten och blev liggandes. Davidsson den äldre lämnade sedan matchen och kom inte tillbaka i den tredje perioden.

När den tredje perioden startade saknades både Jonathan Davidsson och Jacob Josefson. Stora avbräck som gjorde att tränarteamet rörde om ordentligt i kedjorna. Timrå kvitterade efter att försvaret inte varit positionen och då såg det mörkt ut. Den nykomponerade kedjan med Jonsson Fjällby-Davidsson-Bergfors var dock ett utropstecken. Timrå som kände blod i vattnet efter sin kvittering blev överrumplade över hur farliga lägen den formationen skapade. Bergfors var centimeter från att styra in 2-1 och Fjällby var minst lika nära när han kom till ett skottläge kort därefter.

Matchen gick till förlängning och Timrå inledde bäst men tröttheten tog över. Vi orkade mer och Marcus Davidsson lyckades åka sig fri och satte dit avgörandet med 30 sekunder kvar av förlängningen. Matchen slutade med vinst 2-1.

Samtidigt på en annan plats på en annan ort, förlorade HV71 med 3-1 mot Skellefteå. Resultat gör att vi nu klättrar en placering i tabellen och ligger 3:a i SHL efter 40 spelade omgångar.