Hedman: ”Tacklingarna kommer naturligt”
Publicerad: 2019-09-20
Herr
Ingen annan SHL-spelare tacklas lika mycket. Anton Hedman utnyttjar gärna sin fysik och räds knappast att använda kroppen i spelet. – Det är så jag tycker hockey ska spelas, säger han inför bortamatchen mot Oskarshamn.

Anton Hedman gör sin tionde säsong i SHL och har tidigare spelat för klubbar som Modo, Luleå, Färjestad och Örebro.

Det som hela tiden har utmärkt honom är styrkan i det fysiska spelet.

Sett till bara de fem senaste säsongerna har han tacklats mest av samtliga SHL-spelare och han har satt sig själv i respekt hos motståndarna.

– Den statistiken ser jag som något positivt och något jag kommer fortsätta med.

Men det finns egentligen ingen hemlig faktor för att bli en bra tacklare.

– Jag har spelat på det sättet länge och har lärt mig tajmingen i åkningen och tacklingar. Det är så jag tycker hockey ska spelas. Det är det som gör att hockeyn sticker ut och det kommer naturligt för mig, säger Hedman vars spelstil bottnar i hans storlek.

Han mäter 1,90 och väger 96 kilo.

– Eftersom jag är en av de större killarna i den här ligan så försöker jag dra fördel av det. Det är kul att tacklas och en viktig del i spelet.

Men det är inte bara fysiken som utmärker honom.

Hedman är också stark med pucken. Han är en av ligans främsta runt motståndarburen och längs sargerna. Och när han parats ihop med två andra puckstarka spelare, Tom Wandell och Niclas Bergfors, har kedjan gjort succé.

– Vi har en kemi som finns att bygga på. Vi flyttar upp spelet i anfallszonen på ett bra sätt och försöker få långa anfall. På det sättet har vi skapat många lägen och det är ett kvitto på att vi gjort det bra, säger Hedman som senast, mot sina gamla lagkamrater i Örebro, också fick spräcka målnollan.

– Jätteskönt att det kom tidigt. Det var en vaken passning från Wandell och jag fick tid att sikta in mig.

Vi har tagit full pott så här långt, tre segrar på tre matcher och är ensam serieledare.

Mot nykomlingen Oskarshamn på bortaplan jagar vi fjärde raka segern.

– Det blir en viktig match. Oskarshamn har spelat bra och vi kommer ihåg matchen på försäsongen när vi torskade med 1–6. Vi har pratat om att ta revansch på oss själva och visa vad vi är för ett lag, säger Hedman.

Djurgården Hockey