Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan

NHL- och AHL-forwarden Paul Carey till Djurgården

14 juni 2021 13:00
Officiellt

Djurgården välkomnar med stor glädje Paul Carey som ny spelare i Stockholms stolthet. Den NHL- och AHL-meriterade amerikanske forwarden har tecknat ett ettårigt avtal, och ansluter med goda referenser från Boston Bruins organisation.


– Det känns väldigt bra att ha kommit överens om ett ettårsavtal med Paul Carey. Paul har mångårig erfarenhet av spel i Nordamerika med 100 NHL-matcher och över 400 AHL-matcher på sitt konto. Vi har fått goda referenser från Bostons organisation om Paul som person och hans informella ledarskap, vilket matchar vår ambition om att stärka upp laget med fler spelare som kan bidra med informellt ledarskap, kommenterar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Paul Carey, 32 år, har skrivit under ett avtal som sträcker sig till 2022. Djurgårdens nyförvärv kommer från en lång karriär inom den nordamerikanska hockeyn, där han spenderat de tre senaste åren inom Boston Bruins organisation. Majoriteten av den tiden har inneburit spel för Providence Bruins i AHL, med totalt 86 poäng på 112 matcher.

Just AHL är även en liga där Paul Carey satt djupa avtryck. Under sina nio år i ligan har det blivit 428 matcher, 132 mål och 163 assist från forwardspositionen. Utöver det har Paul dessutom samlat på sig 100 framträdanden i NHL genom spel i Colorado Avalanche, Washington Capitals, New York Rangers, Ottawa Senators och Boston Bruins.

– Som spelare har Paul en explosiv skridskoåkning. Han är stark över pucken och noggrann i sina beslut med pucken. Han är också på typiskt nordamerikanskt vis duktig i spelet runt mål, samt har ett bra skott, utvecklar Joakim Eriksson.

Med Paul Carey presenterad står Djurgården med 25 kontrakterade spelare. Nyförvärvet från USA blir ett viktigt redskap i spelets båda riktningar, inte minst med sina breda offensiva kvaliteter.

– Det är en spelartyp som varit prioriterad att identifiera och rekrytera. Paul är en offensiv spelare med bra skridskoåkning, bra fart och har en förmåga att utmana sin spelare. Samtidigt tar han ansvar för arbetet utan puck, ligger rätt i banan och läser spelet väldigt bra, förklarar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Paul kommer framförallt att bidra med sitt offensiva spel, där han är väldigt bra i anfallszonen. Han söker sig till mål, tar sig till insida och är där matcherna avgörs. Med dessa spelmässiga egenskaper och kvaliteter kommer Paul även att kunna bidra i powerplay. En spelartyp som kompletterar vår forwardssida på önskvärt sätt.

Djurgården presenterar Paul Carey i samarbete med Athletic Work.