Lova Blom förlänger med Djurgården

4 mars 2022 13:00
Officiellt

Djurgården kan tillsammans med Lova Blom presentera en fortsättning för spelaren i Stockholms stolthet. HG-produkten och centerlöftet, som under säsongen debuterat i Damkronorna, har skrivit på en förlängning till 2024.


– Vi är oerhört glada att Lova fortsätter sin resa inom hockeyn med Djurgården. Lova har ända sen hon anslöt hit och till hockeygymnasiet tagit tydliga kliv i sin utveckling på alla plan. Att hon skriver på en förlängning med damlaget visar på vår fortsatta satsning på unga lovande spelare, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Lova Blom, 18 år, fortsätter att representera Stockholms stolthet och har tecknat ett nytt kontrakt som sträcker sig över kommande två säsonger. Den talangfulla och spännande centern kom till Djurgården sommaren 2019 och har därefter varit en del av klubbens HG-verksamhet. Parallellt med det har Lova tagit en central plats i SDHL, med totalt 45 poäng på 93 spelade matcher.

Som spelare är hon en talangfull och spännande powerforward, som besitter en explosiv åkning och ett bra driv i skridskorna. Schillgard ser samtidigt en väldigt orädd och oöm inställning, något som han menar gör Blom till ett konstant hot över hela isen. Den här säsongen har utvecklingen fortsatt peka uppåt och det har resulterat i uttagningar till landslaget.

– Lova har redan under den här säsongen fått prova på spel med Damkronorna, och det är även ett stort mål för henne att nå hela vägen och få spela kontinuerligt med landslaget. För oss är det självklart kul och viktigt med så målmedvetna och drivna spelare i truppen, förklarar Schillgard och tillägger;

– Som sportchef är det en stor glädje att veta att Lova spenderar de närmaste två åren i Djurgårdsfamiljen.