Nya huvudtränare i J20 och J18
Publicerad: 2020-04-14
Nyhet
Vårt tränarteam för juniorverksamheten börjar formas. Michael Holmqvist som ersätter Mattias Zackrisson som huvudtränare i J20. – Jag är glad att fortsätta jobba med unga killar som brinner för att utvecklas, säger han.

Vi bygger och strukturerar för säsongen 2020/2021 och tidigare i dag kunde vi berättar att J20:s huvudtränare, Mattias Zackrisson, lämnar Djurgården Hockey.
Efter samtal med samtliga inblandade i juniorverksamheten har vi nu format ett ledarteam inför den kommande säsongen. Michael Holmqvist tar över huvudansvaret i J20 efter Zackrisson.
Utöver ”Honkens” meriter som aktiv spelare, 156 NHL-matcher och 365 SHL-matcher, har han varit tränare i vår juniorverksamhet de fyra senaste säsongerna. Både som huvudcoach i J18 och assisterande tränare i J20.
Nu tar han alltså över huvudansvaret i J20 för första gången.
– Att träna J18 eller J20 spelar inte någon större roll för mig, egentligen. Jag brinner fortfarande för spelarnas utbildning, säger Holmqvist.
Han fortsätter:
– Jag är glad över att fortsätta jobba med juniorer. Fortsätta utveckla killar som brinner för att bli bättre och utvecklas. Jag vill få dem att fortsätta köra, fokusera på sin resa. Vid sin sida i J20-båset får han Oskar Öberg, och i J18 väntar också en ny tränarkonstellation i form av huvudtränare Martin Linder-Öst.
Men ett komplement till honom är ännu ej tillsatt, utan vi kommer under vårkanten att eftersöka rätt person och profil för uppdraget.
– Den organisation vi landat i för säsongen 2020/2021 är den organisation som vi finner bäst både för spelare, men även för ledare och för Djurgården Hockey, säger vår utvecklingsschef Tobias Pehrsson.

Djurgården Hockey