Matchdag: Djurgården vs Linköping
Publicerad: 2021-09-19
SDHL
Det är matchdag hemma på Hovet igen. Klockan 16:00 går SDHL-laget för sin andra raka vinst, när Linköping kommer på besök till huvudstaden. Hör sportchefen Johan Schillgards tankar inför säsongens tredje fight.

Efter premiärförlust borta mot HV71 (2-4) studsade Djurgården tillbaka redan dagen efter. Hemma på Hovet vann Stockholms stolthet förra söndagen med klara 4-1, när Göteborg besegrades. Nu väntar en ny uppgift i form av Linköping, ett motstånd som Djurgården testat sig mot redan under försäsongen.

– Det var en match som vi förlorade och vi känner därför ett stort revanschsug, även om det var en träningsmatch. Nu är förutsättningarna lite annorlunda då vi får spela i vår hemmaborg och fått några spelare tillbaka i laget från skador, inleder sportchef Johan Schillgard och fortsätter;

– Vi har dock ödmjuka inför uppgiften och tar inget för givet utan det är som alltid hårt jobb som gäller.

Veckan som gått sedan vinsten över Göteborg har ägnats åt mycket spel utan puck och sorteringsspel. Det unga och hungriga Djurgårdslaget behöver fortsatt jobba med en del tekniska grunder som taktiska grunder, berättar Schillgard. Sportchefen pekar ut vikten att hitta en grundtrygghet i allt det som laget gör för att kunna hålla en bra nivå över hela säsongen.

– Vi är medvetna om att det kommer att gå upp och ner i såväl spel som resultat, därför är det bra med en grund i spelet att luta sig tillbaka mot. Framförallt när man har ett ungt lag, då behövs en trygghet för alla i sina roller, avslutar Johan Schillgard.

Söndagens möte med Linköping startar klockan 16:00. Matchen sänds på C More, men du följer den givetvis som bäst på plats på Hovet.

Hannes Feldin