"Hank" tvåmålsskytt i åttonde raka hemmasegern
Publicerad: 2020-01-25
SHL
Henrik Eriksson trivs mot Örebro. I dag kom tvåa nya mål från hans klubba när vi vann en fysisk hockeymatch med 4–1 – vår åttonde raka hemmaseger.

Vi har varit väldigt starka på Hovet på sistone.
I kväll jagade vi åttonde raka segern när Örebro var på besök.
Och vi satte gasen i botten direkt.
Vi radade upp målchanser i vårt första powerplay-spel efter två minuters spel, men Örebromålvakten höll tätt.
Motståndarna bjöd också på tufft motstånd och skapade en del, men det var vi som skulle få utdelning.
Sebastian Strandberg frispelade Dick Axelsson 16.14 in i perioden. Och ensam med målvakten gjorde Dick en fräckis när han lyfte in ledningspucken i nättaket.
Den andra perioden var ännu mer fysiskt spel och domarna tillät mycket.
Det blev således en väldigt fysisk period blandat med många målchanser, åt båda håll.
Men två storspelande målvakter såg till att perioden blev mållös.
Men tidigt i period tre slog klockan igen.
Tom Nilsson, vår defensive klippa som gjorde 1+1 senast mot Leksand, slängde in en puck på mål som Henrik Eriksson styrde in fram till 2–0.
Men det blev dramatiskt, en stund.
Örebro fick in en reduceringspuck och vi var rejält tillbakapressade når de sedan tog ut målvakten i slutminuterna.
Men då fångade Dick Axelsson upp pucken, lurade bort en Örebroback innan han spelade till Henrik Eriksson som avgjorde med sitt andra mål i matchen.
Innan slutsignalen ljöd lyfte också Sebastian Strandberg pucken över hela isen och in i det tomma målet och fastställde slutresultatet 4–1.
Det var vår åttonde raka hemmaseger och innebär att vi klättrade över slutspelsstrecket. Nu är vi ny tabellfemma!