Sjätte raka hemmasegern
Publicerad: 2020-01-16
SHL
En stark andraperiod gav ännu en seger på Hovet. Efter en dramatisk slutminut mot Linköping kunde vi hålla ut och vinna med 3–2 – den sjätte raka hemmasegern.

Vi fick inleda matchen med ett tidigt boxplay och Linköping, som trots deras prekära tabelläge, är ligans nästa bästa lag i numerärt överläge. Då blev det följdriktigt också farligt och vi räddades bland annat av målramen.
Men när det var vår tur att spela fem mot pucken spräcktes målnollan.
Patrik Berglund stötte in 1–0 från nära håll, ett mål som dock videogranskades innan det kunde godkännas.
Ledningen tog vi med oss in till paus, men även tidigt i den andra perioden fick Linköping spel powerplay – och den här gången gjorde östgötarna mål.
Kort senare var Linköping också millimeter från att ta ledningen, men efter en ny videogranskning kunde det konstateras att pucken inte var helt över mållinjen.
Ett extra skönt besked eftersom det var vi som var det klart spelförande laget och 1–2 hade inte speglat matchbilden.
Vi fortsatte att gasa framåt, med rejäla passningar, snabba uppspel och långa anfall i motståndarzonen.
När Marcus Högström laddade bössan kom utdelningen.
Backen dundrade in 2–1-målet med 15.43 på matchuret och bara drygt två minuter senare – i spel fem mot fyra – kom också 3–1.
Sebastian Strandberg höll sig framme och rakade in ett efterlängtat mål.
Tvåmålsledningen kändes ganska trygg, sett till spelet, och tredje perioden var jämn.
Båda lagen blandade chanser, men inte särskilt jätteheta sådana.
Men fem minuter kvar drabbades vi av två raka utvisningar och fick spel tre mot fem.
Det ordnade vi förvisso upp på ett imponerande sätt, men kort efter att vi blivit fulltaliga, med 2.23 kvar, lyckades ändå Linköping peta in en reduceringspuck och slutskedet blev dramatiskt.
Riktigt dramatiskt.
Linköping pressade på rejält i slutminuten och skapade ett jätteläge, men vi krigade in på slutsekunden och tog tre nya poäng och sjätte raka segern på Hovet.
Redan på lördag är det dags igen. Då möter vi Malmö på hemmais med start 15:15.