Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Offensiva backen Josef Ingman till Djurgården

29 april 2021 13:00
Officiellt

Försvararen och SHL-spelaren Josef Ingman är klar för spel i Djurgården. Den skridskostarke och offensivt skicklige backen ansluter noggrant scoutad på ett avtal som sträcker sig till 2022.


– Josef kan ses som en ersättare till Simon Johansson och kompletterar på ett bra sätt de övriga vänsterskjutande backarna som vi har i vårt lagbygge, inleder Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Josef Ingmans karriär har tagit en imponerande utveckling över de senaste åren. För blott tre säsonger sedan tillhörde backen Kallinge-Ronneby i Hockeyettan, för att via ett år i HockeyAllsvenskan med Karlskrona nå SHL. De senaste två säsongerna har Josef representerat Brynäs, med en framskjuten roll i laget under det första året för att sedan få minskat speltid den gångna. Djurgården har under den här perioden följt Josef noggrant och spelaren anländer därför som väl kartlagd.

– Josef är en skridskostark offensiv back som vi följt noga de senaste två åren. Vi har varit lite förvånade över att Brynäs inte spelat honom mer än vad de gjort. Vi ser fram emot att erbjuda en större roll och bättre utvecklingsresa i Djurgården jämfört med den som han fått i Brynäs, förklarar Joakim Eriksson.

26 år gammal har Josef Ingman noterat 81 matcher i SHL, samt 52 i HockeyAllsvenskan. Den passningsorienterade backen spelade även ett lyckat kvalspel med Brynäs under våren. Djurgården har tillsammans med Ingman tecknat ett ettårigt avtal till 2022, där den Örnsköldsviksfostrade spelaren stärker upp lagets backsida.

– Josef är en spelare som har en naturlig aggressivitet i sitt spel, en viktig egenskap att addera till vår backsida. Han har förutsättningar att bygga upp ett bra spel med pucken bakifrån och dessutom en gedigen tuffhet i spelet utan puck. Detta utgör två sidor på ett spelmässigt plan som kommer att bidra till Djurgården Hockey, kommenterar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och tillägger;

– Vi vill bygga en ökad bredd och konkurrens på backsidan. Då behöver vi spelare som gillar att tävla - och Josef har en bra tävlingsinstinkt.

Djurgården presenterar Josef Ingman i samarbete med Athletic Work.