• Huvudsponsorer

Sur 3-1 förlust mot SDE

15 september 2019 18:40
Dam

Efter fredagens förlust mot AIK fanns suget efter revansch och säsongens första trepoängare, men det blev inte så och vi fick se oss besegrade av SDE.


Det var ett SDE som kom ut och direkt tog tag i matchen och skapade lägen. Halva första perioden hann gå innan gästerna tog ledningen och 8 minuter senare, strax innan periodpaus utökade de ledningen till 2-0.

Nya tag inför andra perioden men det skulle komma att se ungefär som den första och SDE utökade ytterligare sin ledning till 3-0. Den tredje perioden steppade vi upp vårt spel en aning vilket också syntes på skottstatistiken där vi i första fick iväg 6 skott, andra 10 och slutligen i den tredje 19. Det var också i den sista perioden som reduceringsmålet men också säsongen första mål kom från Sofie Lundins klubba.

– Förlust med 3-1 tycker jag det sammanfattar matchen ganska bra. Vi ställer inte upp förrän i tredje perioden, vi slarvar i egen zon och i anfallszon är vi inte riktigt påkopplade de två första perioderna. Det är tidigt på säsongen men det är inte såhär vi i Djurgården vill spela. Vi kommer göra allt nästa vecka för att ha en bra träningsvecka, sa lagkapenen Andrea Dalen efter matchen.

Ni vann flera av försäsongsmatcherna - vad gjorde ni som ni inte gör idag?
– Det är just den här tävlingsbiten, att vara påkopplade i alla dueller och detaljspelet som vänder matchen. Vi får vårt första mål för säsongen sent i tredje perioden och det tror jag kommer vända lite också och ha den känslan att vi faktiskt kan. Det kommer hjälpa vårt självförtroende lite.

Ett mål, säsongens första kommer alltså i den andra matchen och med några minuter kvar att spela.
– Det är såklart viktigt även om det står 3-0 när vi gör 3-1 med några minuter kvar. Jag tycker vi ett gör bra jobb och ger inte upp, vi håller trycket när vi gör det målet så det är helt enkelt något vi kommer ta med. Försöka hålla kvar den energin vi skapar just då och hitta tillbaka till den från start nästa match.

Vad för positivt kan ni med från dagens match?
– Bitvis kan vi se tendenser på hur vi vill spela, vi saknar lite fortfarande men just den här att vi kan när vi vill och att det är just tävlingsbiten som saknas känns ändå tryggt för den är något man kan hitta och att det inte är något spelmässigt som saknas.

Fanns det en underskattnigs av SDE?
– Nej det tycker jag inte. Vi spelade en ganska jämn match mot dem i träningsmatchen, stod 2-2 inför tredje perioden då så det är inte så tugget går i laget att vi kommer rulla över SDE. Vi vet att de fått värvningar som är starka och gjorde bra ifrån sig mot Linköping så tror inte att det var just den biten som sänkte oss idag, avslutar Dalen.