Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Bernhardt klar för nästa säsong

20 februari 2018 14:30
Nyhet

David Bernhardt har förlängt med en säsong till för Djurgården.
– Han är poängfarlig från blålinjen. Har potential att bli en väldigt duktig powerplayback vilket vi ska hjälpa honom med att utveckla vidare hos oss, säger Joakim Eriksson, strategisk sportchef.


20-årige David Bernhardt har tagit mer och mer plats i laget och har i år stått för 1 mål och 10 assist på 44 matcher. Vi är väldigt nöjda med att få ha honom i laget en säsong till och fortsätta vår resa tillsammans.
– David har en positiv utvecklingskurva. I fjol så etablerade han sig och spelade merparten av matcherna. Spelade i JVM och blev ordinarie i truppen. I år så har han spelat samtliga matcher utom en med varierande ansvar och istid men vi tycker att hans utvecklingskurvor pekar stadigt uppåt, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Davids utveckling i Djurgården har gjort att andra klubbar varit intresserade av honom.
– David har haft erbjudanden från andra SHL-klubbar, jag vet inte exakt vilka, men vi är stolta och glada över att han vill fortsätta sin resa med oss.

Joakim Eriksson ser många styrkor hos David och hoppas att de ska fortsätta att växa.
– Hans styrkor är spelet med puck där han är spelskicklig. Han hjälper oss i uppspelsfasen. Han är poängfarlig från blålinjen. David har potential att bli en väldigt duktig powerplayback vilket vi ska hjälpa honom med att utveckla vidare hos oss. Vi har i mina ögon Sveriges bästa backtränare (Stefan Nyman) som kan hjälpa honom med hans defensiva spel.

David Bernhardt är nöjd med att kontraktet är påskrivet.
– Jag känner mig trygg här och jag ser att min utveckling har varit bra sedan jag kom upp från juniorerna. Jag känner att Djurgården tror på mig och att de ser både mina styrkor och svagheter, säger David Bernhardt.

Att Djurgården tror på David Bernhardt är en av nyckelfaktorerna för hans framtida utveckling.

– Man ser på "Mackan" (Marcus Davidsson), "Jonte" (Jonathan Davidsson), Fjällby och Vejdemo att de kommit upp och har tagit kliv. De tror på oss unga samtidigt som vi vill köra och ta en tröja. Vi har IUP, en individuell utvecklingsplan varje måndag, där vi övar på det som vi personligen vill bli bättre på. Sedan har vi ju lagträning utöver det. Upplägget är jättebra här.

– Jag känner att Djurgården tror på mig och att de ser både mina styrkor och svagheter. Min dröm är att komma till NHL och det här är rätt väg att gå för att nå mina drömmar och mål.