Matchsnack: DIF-Frölunda
Publicerad: 2018-01-29
Inför match
Ny vecka och nytt toppmöte när vi redan på måndagskvällen möter Frölunda. Matchen är det första i ett back to back-möte så redan imorgon drabbar vi samman med Göteborgarna igen.

Här kommer lite snabbfakta att ha med sig till den första som spelas på Hovet med matchstart 19.00.

Frölunda ligger på fjärde plats i tabellen inför kvällens match medan vi är trea (detta sedan Färjestad besegrade Luleå igår med 2-1 och nu har tre matcher fler spelade). Vi är två poäng före och har en match i handen mot kvällens motståndare.

Båda lagen är formstarka och kommer till spel med vinster i ryggen. Frölunda får även sägas ha en sensationell målform med 10-1 i målskillnad på sina två senaste matcher, mot Karlskrona och Skellefteå.

Veckans dubbelmöte avslutar lagens seriespel mot varandra denna säsong. De två tidigare matcherna har båda slutat med bortaseger och därmed en vinst var.

Linus Hultström, som är tillbaka efter sin avstängning ikväll, har haft bäst poängutdelning för vår del mot Frölunda denna säsong. Två mål och två assist har det blivit för vår offensive back i de tidigare matcherna

Båda lagen har gjort 117 mål så här långt i SHL-spelet. Frölundas bäste målskytt Victor Olofsson toppar dessutom den totala skytteligan med 22 fullträffar.

I bortalaget spelar även SHLs poängkung Ryan Lasch som toppar poängligan med 46 (13+33) poäng. På de tre senaste matcherna har det blivit 4 (3+1) för den 31-årige amerikanen.

Lasch är även den av Frölundas anfallare som får mest istid per match med 18:56 minuter i snitt. Mest speltid bland våra forwards har Patrik Lundh haft som spelar 19:45 i snitt, det är mest av alla i SHL.

Biljetter till matchen köper du här

Robbie Ericsson/Joel Widerberg
Huvudpartners