• Huvudsponsorer

Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Idag 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Bernhardt vill flytta fram sin position

21 juni 2018 13:32
Nyhet

David Bernhardt har trots sin ringa ålder, 20 år, hunnit med 78 SHL-matcher i Djurgårdströjan. Förra säsongen var han ombytt i 51 matcher och stod för elva poäng. Kommande säsong vill den Philadelphia Flyers-draftade backen ta ytterligare både i istid och poäng.


David Bernhardt har lagt skridskorna åt sidan denna försäsong och kör stenhårt på Hovets gym mellan Bosönlägrena.
– Ja, förra sommaren jobbade jag lite mer på isen men det här året har jag lagt all tid på gymmet och styrkan. Jag tar mycket mer än vad jag har gjort förut och är starkare än någonsin, säger David Bernhardt, fortfarande genomsvettig efter ett hårt fyspass.

Den 190 centimeter långa backen knep en ordinarie tröja i grundserien förra säsongen loggade knappt 13 minuters speltid. I ishockeyns värld kan istid och plats i hierakin ändras snabbt. För ett par veckor sedan försvann Marcus Högström till SHL. Även om Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson hintat om nyförvärv öppnas ändå dörrar för de befintliga spelarna i truppen att kliva fram.
– Det är jättetråkigt att Högström lämnar, men det är klart att det öppnar en dörr för mig. Det är inget att sticka under stolen med. Han hade mest istid i hela SHL och spelar på samma position som jag. Både vänsterback och i power play. Jag måste pusha mig ännu mer och kriga för mer istid. Det gäller att verkligen göra sitt allra bästa nu på försäsongen säger David Bernhardt.

David Bernhardt inledde förra säsongen med mycket förtroende i power play. Förutom Hultström och Högström var Bernhardt den back som hade mest istid i spelformen.
– Jag har alltid spelat power play, även i juniorlagen. Tycker själv att jag är bra där på blålinjen då jag har ett bra förstapass och ett bra spelsinne, säger Bernhardt.

Samtidigt betonar Bernhardt vikten av att vara stark åt båda hållen.
– Det defensiva är väldigt viktigt här i Djurgården också, där vi ska vara uthålliga och orka med att pressa våra motståndare. Så nu under försäsongen kommer jag till exempel att jobba mycket med frånvändningar och att få bort den pressen av motståndarna som sker när de lägger ner puckar.

Som stöd har han den kollektiva lagträningen, men även individuella ispass med backtränare Nyman och där han kan slipa på detaljer.
– Där kan jag jobba med allt från skottet till passningar och frånvändningar, säger Bernhardt som redan nu är laddad inför att säsongen ska dra igång.

– Jag är jättesugen och jag vill att vi gör en lika bra säsong igen, avslutar Bernhardt.