• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Söndag Sön 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Onsdag Ons 14 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Söndag Sön 25 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Fredag Fre 7 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec

Bernhardt vill flytta fram sin position

21 juni 2018 13:32
Nyhet

David Bernhardt har trots sin ringa ålder, 20 år, hunnit med 78 SHL-matcher i Djurgårdströjan. Förra säsongen var han ombytt i 51 matcher och stod för elva poäng. Kommande säsong vill den Philadelphia Flyers-draftade backen ta ytterligare både i istid och poäng.


David Bernhardt har lagt skridskorna åt sidan denna försäsong och kör stenhårt på Hovets gym mellan Bosönlägrena.
– Ja, förra sommaren jobbade jag lite mer på isen men det här året har jag lagt all tid på gymmet och styrkan. Jag tar mycket mer än vad jag har gjort förut och är starkare än någonsin, säger David Bernhardt, fortfarande genomsvettig efter ett hårt fyspass.

Den 190 centimeter långa backen knep en ordinarie tröja i grundserien förra säsongen loggade knappt 13 minuters speltid. I ishockeyns värld kan istid och plats i hierakin ändras snabbt. För ett par veckor sedan försvann Marcus Högström till SHL. Även om Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson hintat om nyförvärv öppnas ändå dörrar för de befintliga spelarna i truppen att kliva fram.
– Det är jättetråkigt att Högström lämnar, men det är klart att det öppnar en dörr för mig. Det är inget att sticka under stolen med. Han hade mest istid i hela SHL och spelar på samma position som jag. Både vänsterback och i power play. Jag måste pusha mig ännu mer och kriga för mer istid. Det gäller att verkligen göra sitt allra bästa nu på försäsongen säger David Bernhardt.

David Bernhardt inledde förra säsongen med mycket förtroende i power play. Förutom Hultström och Högström var Bernhardt den back som hade mest istid i spelformen.
– Jag har alltid spelat power play, även i juniorlagen. Tycker själv att jag är bra där på blålinjen då jag har ett bra förstapass och ett bra spelsinne, säger Bernhardt.

Samtidigt betonar Bernhardt vikten av att vara stark åt båda hållen.
– Det defensiva är väldigt viktigt här i Djurgården också, där vi ska vara uthålliga och orka med att pressa våra motståndare. Så nu under försäsongen kommer jag till exempel att jobba mycket med frånvändningar och att få bort den pressen av motståndarna som sker när de lägger ner puckar.

Som stöd har han den kollektiva lagträningen, men även individuella ispass med backtränare Nyman och där han kan slipa på detaljer.
– Där kan jag jobba med allt från skottet till passningar och frånvändningar, säger Bernhardt som redan nu är laddad inför att säsongen ska dra igång.

– Jag är jättesugen och jag vill att vi gör en lika bra säsong igen, avslutar Bernhardt.