Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Urbom om karriären hittills

4 februari 2017 15:21
DIFTV

Alexander Urbom om karriären hittills och varför det blev Djurgården.


Vägen mot A-laget

– Jag började väl spela hockey när jag var cirka 4 bast. Jag växte upp på Södermalm så det var enklast att gå ner till Zinkensdam, till Hammarbys hockeyskola och jag spelade där tills jag var tolv år innan jag gick till Djurgården. Jag spelade u15 och u16, och kanske också i u14 men jag minns inte riktigt. Sen gick jag vidare till B- och A-juniorerna och sedan upp till A-laget. Det var någonstans där det började.

Hockeyn är nummer ett

– Hockey har alltid varit nummer ett, redan från början, men sen har jag alltid hållit på med andra sporter. Jag spelade mycket tennis, fotboll och såna saker, men hockeyn har alltid varit nummer ett. Det har aldrig varit något snack om något annat.

Publiken på Hovet gör skillnad

– Något som är speciellt, även när jag spelade med juniorerna, är Järnkaminernas samlingar på sina dagar som brukar vara runt jul och nyår. Då är det ett sjukt tryck. Även förra säsongen när jag spelade i Skellefteå så var det ju speciellt när man kommer in på Hovet. För motståndarlag är det inte lätt att spela på Hovet, det gör skillnad. Jag vet inte vilken ramsa som är bäst men det är ballt när det står 2000 personer och hoppar. Då är det bra drag!

Vill bidra offensivt också

– Mina styrkor som spelare är väl min storlek och att jag trots den är rätt så rörlig och snabb på skridskorna. Sen så har jag väl alltid varit en allround-back som inte enbart spelat i egen zon. Jag har spelat mycket powerplay i farmarligan i nordamerika och i Ryssland. När jag kom upp i NHL skulle jag ta rollen som en defensiv spelare och det är inget konstigt med det. Det är där som jag tycker jag har mina främsta egenskaper men tycker att jag har mer att ge i det offensiva spelet nu. Förra säsongen, i Skellefteå, fick jag en defensiv roll och fick inte visa mina offensiva styrkor. Jag ser fram emot att få spela mer över hela banan, som en tvåvägsback, den här säsongen.

Från NHL till Ryssland, Skellefteå och till slut hem till Djurgården

– Jag kom upp i A-laget när jag var 17 år tror jag, det var mitt draft-år, det blev lite strul på slutet men jag blev draftad efter den säsongen och då skrev jag på direkt för New Jersey Devils och flyttade över på en gång. Jag var där borta i fem år och har efter det hunnit med en sväng i Ryssland innan jag flyttade hem till Sverige. Väl hemma spelade jag för Skellefteå säsongen 15/16 men nu är det skönt att vara tillbaka på rätt ställe nu i år. Det är grymt!