Matchsnack: DIF-Karlskrona
Publicerad: 2017-12-19
Inför match
Äntligen drar SHL igång igen efter ett kortare uppehåll och ikväll är det match på Hovet. För motståndet står ett Karlskrona som just nu ligger på trettonde plats i tabellen. Matchen startar 19.0 och här kommer lite snabbfakta inför drabbningen.

Karlskrona har samlat ihop 26 poäng denna säsong vilket innebär näst sista plats tabellen. Inför uppehållet tog laget dock en stark seger med 3-1 mot Skellefteå och kan ikväll minska avståndet upp till strecket till bara en poäng.

Detta blir det tredje mötet mellan lagen denna säsong och det första som spelas i Stockholm. De två tidigare matcherna har båda slutat med uddamålsseger för Karlskrona, den ena i ordinarie tid och det andra efter straffläggning.

Djurgården är taggade att göra mål på Karlskronas Johannes Jönsson som i lagens tidigare möten haft en räddningsprocent på 98.39 och bara släppt ett av 62 skott förbi sig.

Totalt under säsongen har Jönsson räddat 92.27 procent av skotten han fått på sig under säsongen vilket är näst bäst i SHL. Bäst räddningsprocent fortsätter Adam Reideborn att ha med 93.78 och på tredje plats hittar vi Joacim Eriksson med 91.81.

Under de senaste omgångarna har Djurgården klättrat från jumboplatsen i powerplayligan till 12e plats och har nu en effektivitet på 15.52 procent. Karlskrona hittar vi 2 platser ovanför med 16.25 procent.

Karlskrona är SHLs överlägset snällaste lag och har bara dragit på sig 156 utvisningsminuter så här långt. Djurgården har näst minst antal minuter i utvisningsbåset med 199.

Karlskronas bäste poänggörare denna säsong är Joachim Rohdin som gjort 14 (6+8) poäng på 25 matcher. I Djurgården toppar Patrik Lundh fortsatt den interna poängligan med 22 (7+15) poäng.

Klockan 19:00 ikväll är det nedsläpp mot Karlskrona och en ny chans för våra målvakter att kriga. Biljetter

Robbie Ericsson/Joel Widerberg