Förlust mot Oskarshamn: "Inte acceptabelt – en läropeng"
Publicerad: 2019-08-21
Träningsmatch
Vi åkte på säsongens första förlust. I träningsmatchen mot Oskarshamn kom en hård smäll och vi föll med hela 1–6. – Även om det är en träningsmatch är det här inte acceptabelt, vi får se det som en läropeng, säger Linus Hultström.

Om den fyra timmar långa bussresan satt kvar i benen låter vi vara osagt, men vi visade inte alls samma energi inledningsvis som mot Linköping i senaste träningsmatchen.

Det var emellanåt slarvigt i passningsspelet och Oskarshamn tog tidigt ledningen när pucken, via en motståndarskridsko, ändrade riktning och gav hemmalaget öppet mål.

Målburen var lika öppen när vi halvvägs in i första perioden hamnade fel i ett boxplay-spelet och Oskarshamn kunde sätta 2–0 bakom vår 18-årige debutant Lukas Rheyneuclaudes som var chanslös.

Vi höjde oss dock spelmässigt i slutskedet av perioden och fick rejält tryck i spel i numerärt underläge, men hemmamålvakten Fredrik Pettersson-Wentzel kunde, något turligt flera gånger, hindra ett reduceringsmål.

I början av andra perioden gjorde Oskarshamn också 3–0, men sedan bjöds vi in i matchen när en hemmaback spelade pucken rakt i gapet på Michael Haga som blev helt ren framför målet och kunde lirka in reduceringen.

Spelet blev en aning bättre efter målet, energinivån höjdes, men det blev ingen seger i Småland.

Vi var aldrig nära.

När Oskarshamn kontrade in 4–1 blev uppförsbacken alldeles för brant och vi åkte dessvärre på säsongens första förlust.

Vi gjorde en svag insats och föll till slut med 1–6 mot ett betydligt hungrigare Oskarshamn.

– De tävlade hårdare än oss i alla lägen. Det är inte mycket positivt att ta med från en sådan här match. Det är skillnad på förluster och förluster, konstaterar Linus Hultström och utvecklar:

– Det spelar ingen roll om det är match 3 eller 43. Det får inte se ut så här, det är inte acceptabelt. Men vi får se det här som en läropeng.

Nu är det bara att glömma det här och ladda om.

Vi är nämligen i gång igen redan om tre dagar då vi möter Brynäs i Tierp på lördag, 16.00.