Djurgården värvar ytterligare från Modo
Publicerad: 2018-05-07
Dam
Idag kan vi presentera ytterligare ett nyförvärv i form utav Mariam El-Mahmadi.

Den 20-åriga forwarden kommer från samma klubb som Alice Östensson, nämligen Modo där hon spelat de senaste säsongerna. Nu har det däremot blivit dags för ett nytt äventyr i huvudstaden där hon nästa säsong får dra på sig djurgårdströjan.
– Jag har fått en väldigt positiv och professionell bild av Djurgården Hockey och jag hoppas att detta kan hjälpa mig i min utveckling, både som person och hockeyspelare.

När hon mött Djurgården har det inte varit en dans på rosor bekräftar El-Mahmadi, och nu får hon möjlighet att med sina styrkor bidra till att de blir ännu tuffare att möta.
– Det har alltid varit tufft att möta DIF. Uppfattade dem som ett spelskickliga lag med en jämn trupp.

– Jag skulle säga att mig spelsinne är min starka sida och jag hoppas att jag kan bidra med mitt sätt att se isen.

Sportchefen Nils Ekman tror och hoppas att El-Mahmadi kommer kunna göra mycket för Djurgården som förening. – Mariam är en jätteduktig spelare som imponerat på mig ända sedan jag såg henne på ett landslagsläger. En komplett spelare som vi är jätteglada över att få till oss. Ser fram emot att han henne i laget.

Hur känns det att flytta till Stockholm?
– Det känns spännande att komma till en större stad och jag ser fram emot att få komma ner och dra igång allting med laget.

Angelica Lindeberg