Bergfors är het nu. 3 mål på de fem senaste matcherna
Publicerad: 2018-01-12
Niclas Bergfors satte vårt viktiga kvitteringsmål igår och var inblandad i väldigt många målchanser. – Det har jag känt hela säsongen. Nu har jag börjat få utdelning på det. Det är skönt.

Det har inte undgått någon som följer våra matcher att Niclas Bergfors ofta är inblandad när det kommer till spel vid mål. Matchen mot Färjestad var inget undantag och efter flera heta chanser tryckte han in 2-2 målet. Ett mål som kommer efter en vunnen närkamp och kyla framför målet.
– Det gäller att hitta de där ytorna och vara lite mer kylig. Hålla den en halv sekund till och komma till ett ännu bättre läge. Det är väl det jag har jobbat på. Målet igår är en sådan grej där man kan lägga in den vid första stolpen, köksvägen, eller gå lite längre och komma runt han. Det är något jag jobbat på. Skönt att få utdelning, säger Niclas.

Niclas är även en av våra mest skottvilliga spelare. 102 har han avlossat den här säsongen.
– Jag har alltid spelat för att komma till skott. Inte alltid för att det ska bli mål. Utan ibland för returer och som nu med Hank så vet jag att han driver på mål så då vill jag nypa in den när det är trafik framför.

Nu är det HV71 som gäller på lördag och segern mot Färjestad var viktig. – Otroligt skön vinst igår. Bra för självförtroendet för truppen. Vi går tillbaks till grunderna som vi ska spela och får direkt poäng för det. Det måste vi ta med oss till imorgon.

Kom till Hovet och stötta laget och se nästa omgång skott av Niclas Bergfors på plats.
Biljetter finns här.

Mattias Lönngren