• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt

Måste visa att man ska ha en plats

10 augusti 2020 11:14
Dam

Försäsongen är intensivare än någonsin för damlaget. Strukturen sitter och det är flera yngre spelare som ligger på för att slå sig in i laget. Alice Östensson gillar inledningen och tävlingen som är på träningen.
– Tjejerna från hockeygymnasiet kommer in och tävlar varje dag och visar framfötterna vilket sätter press på oss andra. Vi måste tävla också. Vi måste visa att vi ska ta en plats, säger hon.


Alice Östensson startar sin tredje försäsong i Djurgården och ser fram emot den kommande seriestarten.
– Det är jätteroligt att vara tillbaka. Vi har jättebra stämning och det känns som en nytändning där alla vill jobba hårt för den här säsongen. Man ser glädjen i ögonen på alla när man kommer till träningen, säger Alice.

Det är naturligtvis nu man lägger grunden för spelet vi vill se på isen. Den grunden har man satt i teorin vilket nu omvandlas till praktik. – Vi är strukturerade och har kommit igång försvarsspel och har börjat jobba på delar som är väldigt viktiga. Vi ligger bättre till där en tidigare. Det viktigaste nu är att sätta de delar vi bestämt och inte går ifrån det, säger Alice Östensson.

Djurgårdens arbete med ett eget hockeygymnasium börjar synas mer och mer. Det kommer nya spelare den vägen och de är inte bara här för att titta på.
– Kul att juniorerna tar för sig ordentligt. Det blir mycket tävling. Tjejerna från hockeygymnasiet kommer in och tävlar varje dag och visar framfötterna vilket sätter press på oss andra. Vi måste tävla också. Vi måste visa att vi ska ta en plats. Det är inte klart att vi äldre ska ta en plats i förstafemman eller andra utan vi måste visa det, säger Alice.

24-åringen gör sin åttonde säsong i SDHL och har sina mål tydliga inför starten.
– Mitt mål är att öka poängproduktionen och jag har jobbat med explosiviteten och ska bli ännu snabbare på isen. Sen vill jag ta en plats i landslaget.
Damlaget spelar sin första träningsmatch på onsdag mot AIK. Då får vi en fingervisning om hur strukturen sitter.