Måste visa att man ska ha en plats
Publicerad: 2020-08-10
Dam
Försäsongen är intensivare än någonsin för damlaget. Strukturen sitter och det är flera yngre spelare som ligger på för att slå sig in i laget. Alice Östensson gillar inledningen och tävlingen som är på träningen. – Tjejerna från hockeygymnasiet kommer in och tävlar varje dag och visar framfötterna vilket sätter press på oss andra. Vi måste tävla också. Vi måste visa att vi ska ta en plats, säger hon.

Alice Östensson startar sin tredje försäsong i Djurgården och ser fram emot den kommande seriestarten.
– Det är jätteroligt att vara tillbaka. Vi har jättebra stämning och det känns som en nytändning där alla vill jobba hårt för den här säsongen. Man ser glädjen i ögonen på alla när man kommer till träningen, säger Alice.

Det är naturligtvis nu man lägger grunden för spelet vi vill se på isen. Den grunden har man satt i teorin vilket nu omvandlas till praktik. – Vi är strukturerade och har kommit igång försvarsspel och har börjat jobba på delar som är väldigt viktiga. Vi ligger bättre till där en tidigare. Det viktigaste nu är att sätta de delar vi bestämt och inte går ifrån det, säger Alice Östensson.

Djurgårdens arbete med ett eget hockeygymnasium börjar synas mer och mer. Det kommer nya spelare den vägen och de är inte bara här för att titta på.
– Kul att juniorerna tar för sig ordentligt. Det blir mycket tävling. Tjejerna från hockeygymnasiet kommer in och tävlar varje dag och visar framfötterna vilket sätter press på oss andra. Vi måste tävla också. Vi måste visa att vi ska ta en plats. Det är inte klart att vi äldre ska ta en plats i förstafemman eller andra utan vi måste visa det, säger Alice.

24-åringen gör sin åttonde säsong i SDHL och har sina mål tydliga inför starten.
– Mitt mål är att öka poängproduktionen och jag har jobbat med explosiviteten och ska bli ännu snabbare på isen. Sen vill jag ta en plats i landslaget.
Damlaget spelar sin första träningsmatch på onsdag mot AIK. Då får vi en fingervisning om hur strukturen sitter.

Djurgården Hockey