• Huvudsponsorer

Fagerudd inför matchen mot Färjestad

12 oktober 2017 17:00

Marcus Fagerudd ger oss sin syn hittills på säsongen. Han berättar bland annat om skillnaden i Djurgårdens spel under försäsongen gentemot spelet nu, vilken typ av passning han söker på isen och hur självförtroendet i laget växer i samband med vinsterna.


Första målet kom mot Rögle förra veckan hur kändes det?

– Ja man blir alltid lycklig av att göra mål, det är viktigt att producera poäng. Jag fick en bra pass av Patrik Lundh och det var otroligt skönt att få göra mål, det är inget snack om det.

Du har hela tiden varit spelbar och avlossat många skott hur funderar man som spelare när man har haft många lägen men det dröjer länge målen kommer?

– Det är ju bra att man hittar sig till lägen och skapar nya hela tiden, det är värre om man aldrig kommer till lägen. Sen måste man ta vara på chansen när man får den. Det går inte att åka runt och missa lägen hela tiden. Där har det varit för dåligt, eftersom jag har haft lägen men inte satt pucken när jag haft chansen.

Nu är det fyra raka vinster och spelet i laget har blivit riktigt bra, speciellt i fem mot fem. Har det underlättat för er?

– Det är mycket lättare att lira när det går bra för laget, med fyra raka vinster är vi mer avslappnade. Som vi såg nu har flera i laget lyft sig. Det är inte bara i första femman som poängen kommer. Det är viktigt för Djurgården om vi ska ta oss långt, just att vi har mer än en kedja som levererar.

Du har visat upp att du är duktig på att hitta den längre passen, främst långa passningar till Bourque. Är det en pass du gillar att söka?

– Det är inte så ofta den är öppen egentligen. Jag försöker främst söka enkla passningar. Om passen är lång eller kort får man ta det från situation till situation. Det är inte så att jag åker runt och letar efter den långa passen, men man får ta läget om det läget ges.

Under försäsongen var du besviken på lagets spel, nu när ligan är igång har kvalitén höjts rejält. Vad är skillnaden mellan försäsongen när spelet inte gick vägen och nu när det går väldigt bra?

– Det är fem mot fem spelet som stämmer nu, det var inte helt hundra under försäsongen. Sen har ju vårt powerplay varit kasst… Men att vi har lyckats vinna fem av sju matcher efter bara ett enda mål i powerplay, säger ju en del om hur bra vi är i fem mot fem. Alla spelare vet att vi är starka i fem mot fem och vi vet vad vi ska göra. Så om vi bara går ut och kör, inte tar några dumma utvisningar, då har vi en riktigt bra chans att vinna matcher och det är det vi har gjort hittills.

Med det måst ni vara riktigt nöjda med tredje perioden mot Växjö?

– Det är vi verkligen. Växjö är inget dåligt lag, de är topptippade som sagt, och vi gör det bra som vinner matchen.

Nu möter ni Färjestad några tankar om dem?

– Det blir en kul match. Färjestad är ett topplag med toppspelare, förhoppningsvis blir det en bra kväll med Nichlas Falk och allt som händer däromkring.

Har du varit med om någon tröjceremoni förut?

– Faktiskt har jag det. I fjol var det två eller tre och nu är det en direkt på säsongen, så man har ju vant sig. Men det ska bli kul ikväll, jag ser framemot det.