Matchdag: Tingsryd – Djurgården

8 februari 2023 08:00
#TAIFDIF

Djurgår’n har rullat söderut för att inleda veckan på bortais. Ikväll släpps pucken i klassiska Dackehallen, en chans för DIF att spela hem sin tredje raka seger. Sjung fram spelarna på plats i Tingsryd eller se matchen via C More och stötta samtidigt föreningen.


Tingsryd – Djurgården, 19:00 Dackehallen

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Djurgården reste under tisdagen söderut med en trupp bestående av 21 spelare. Från helgens match har Calle Odelius och Fredrik Schlyter tillkommit, samtidigt som Jonathan Lekkerimäki drabbats av en skada och blir borta en längre tid. Även lagkapten Marcus Krüger är kvar i Stockholm, då familjen väntar tillökning i dagarna.

Formen

Djurgården: 4-3, 3-2 e.str., 1-4, 7-0, 2-6
Tingsryd: 3-1, 0-2, 3-5, 1-2, 2-3 e.förl.

Tränarkollen

Tre matcher inom loppet av fyra dagar tornar upp sig. Johan Garpenlöv ger sina tankar inför starten på den nya spelveckan;

– Det blir naturligtvis tre viktiga matcher för oss, som vi väldigt gärna vill vinna. Vi börjar ikväll med Tingsryd som är en tuff bortamatch.

– Tyvärr tappar vi manskap till matchen och vi får göra om lite grann i laget igen. Det är synd, samtidigt som det är något som vi över tid blivit vana vid. Nu får andra kliva in, ta ansvar och spela mer.

Formkurvan har vänt för DIF, med fyra vinster på sex matcher. Förra veckan blev det två starka uddamålsvinster mot Mora och Södertälje och "Garpen" ser saker som går åt rätt håll;

– Känslan är att vi tagit några kliv framåt, spelet känns mer homogent och vi har kuggat i bättre. Det har inte varit lika många djupa dalar i matcherna där vi blivit straffade, utan vi har kunnat hålla oss på en hög jämn nivå över matcherna. Det är en stor fördel.

– I de senaste matcherna har vi hittat vägar att vinna. Istället som för att som förut, av olika anledningar, förlorat eller släppt in mål och fallit på straffar.

Motståndet

– Tingsryd AIF grundades 1923 och är, likt Djurgården, en förening med grenar inom flera idrotter. Hockeylaget har genom årens gång gjort sju säsonger i högstaligan, men desto fler i andraligan där man huserat konstant sedan 2015.

– De två föregående säsongerna har Tingsryd nått åttondelsfinal i kvalspelet uppåt. Närmast ett SHL-avancemang var man 2015/2016, då man som nykomling slutade tvåa i HockeyAllsvenskan. I årets trupp återfinns ett par bekanta namn, bland annat den tidigare Rögleforwarden Daniel Sylwander.

– Vid en snabb blick i klubbens historieböcker sticker en hel del profilstarka namn ut, som någon gång haft Dackehallens is som hemmabana. Larry Pilut, Niklas Olausson, Viktor Fasth, Jacob Nilsson och kanske främst Oliver Ekman Larsson har alla representerat Tingsryds herrlag.