Carl Lindbom skriver rookieavtal med Djurgården

3 januari 2022 13:30
Officiellt

Djurgården och Carl Lindbom har skrivit ett rookiekontrakt som löper över pågående och nästa säsong. Det 18-åriga målvaktslöftet, som svarade för sin SHL-debut i torsdags, har representerat DIF sedan ungdomsnivå.


– Vi är jätteglada över detta. Carl är en väldigt talangfull målvakt, en kille som tar steg för steg framåt. Han gjorde en jättefin SHL-debut senast, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Carl Lindbom, 18 år, är född och uppvuxen i Stockholm. Sedan ungdomsåren spelar målvakten för Djurgården, där han representerat klubben i U16, J18, J20 och även i SHL. Det nytecknade avtalet löper till 2023, vilket innebär spel för Stockholms stolthet under denna och nästkommande säsong.

Redan under säsongen 2020/2021 fanns unge Lindbom med i DIF:s matchtrupp vid ett par tillfällen. Efter Niklas Svedbergs skada i höstas har Carl Lindbom agerat backup åt Mantas Armalis och i torsdags gjorde målvakten sin debut i högstaligan, när han hoppade in borta mot Linköping.

– För att vara så ung är Carl väldigt mogen i sitt spel. Det är så klart även kul att det fortsätter att komma spelare från vår verksamhet som lyckas och som utvecklas. Vi har stora förhoppningar om att "Calle" kommer att ta stora steg under det kommande året, fyller Stoppel i.