Aaro: "Det gäller att underkasta sig det hårda jobbet"
Publicerad: 2021-12-03
Tränarens ord
Djurgården ska stänga veckan med match i Gävle. Laget har gjort sin analys av torsdagens ras, pekat ut de positiva delarna och laddat om för en ny mycket viktig fight. Mikael Aaro ger här det senaste.

Det blev ett tungt tapp igår, när Djurgården förlorade kontrollen över bortamötet med Oskarshamn. En länge stabil prestation och ledning med 2-1 i slutperioden förvandlades via fyra insläppta mål till förlust med siffrorna 2-5. Under fredagen har laget analyserat såväl insatsen som det som föranledde nederlaget.

– Innan Oskarshamns kvittering har Rhett ett skott i ribban, och det kunde ju ha avgjort hela matchen. Istället gör Oskarshamn 2-2 och vi blir tveksamma i vårt spel, förklarar Mikael Aaro och analyserar vidare;

– Sen är det en rad mindre bra ingripanden som gör att vi tappar matchen. Vi har gjort en bra analys och belyst detaljer, som det fysiska spelet och uppoffringarna i defensiven som måste vara på samma nivå som i Malmömatchen. Det gäller att tävla i varje duell, dag ut och dag in, för att vända på detta läge.

En mycket bitter förlust och noll inspelade poäng, så klart. Men vilka positiva delar finns det att ta med sig från gårdagens prestation?

– I de första två perioderna har vi till stora delar kontroll på matchen och skapar tillräckligt med lägen för att vinna.

{!A}

Försvararen kan vara tillbaka i spel imorgon

Redan imorgon lördag väntar en ny laddad bortafight för Stockholms stolthet. Djurgården gör då resan norrut, istället för som senast söderut. Gävle är destinationen, något som alltså betyder match mot Brynäs. Höstens tidigare möte vanns av Djurgården med 3-2 via förlängning, och tabellelvan är ett av lagen som DIF jagar i tabellen.

– Varje match är otroligt viktig för oss. Men vi måste samtidigt klara av att komma in till matcherna med sänkta axlar och våga spela spelet, resonerar Mikael Aaro.

Tränaren och hans kollega Nichlas Falk kommer till morgondagens match att tvingas klara sig utan Filip Cederqvist. Däremot fanns Linus Arnesson, som under veckan varit sjuk, med på fredagens ispass. Den defensivt starke försvarspjäsen närmar sig en återkomst och en comeback kan ske mot Brynäs.

Två av spelveckans tre matcher är avverkade, något som resulterat i vinst med 3-0 över Malmö och förlust via 2-5 mot Oskarshamn. Nu ska Djurgården stänga veckan borta mot Brynäs. Vilka är då faktorerna som kommer att bli avgörande imorgon?

– Absolut viktigast är att vi följer den game plan som vi har. Det gäller att från minut ett till 60 underkasta sig det hårda jobbet, det fysiska spelet och offra sig för varandra, avslutar Aaro.

Hannes Feldin