Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr

Vejdemo har jobbat med styrkan

2 augusti 2016 15:03

Lukas Vejdemo gjorde en riktigt bra rookiesäsong i djurgårdströjan förra säsongen och har under sommaren jobbat med styrkan för att ta ytterligare kliv kommande säsong.


Förra sommaren blev Lukas Vejdemo, 20 år, draftad i den tredje rundan (nummer 87) av Montreal. Både förra sommaren och den här var Vejdemo över i Kanada för att delta på Montreals sommarcamp.

- Ja. det var första veckan i juli som jag åkte över för en veckas läger i Montreal. Det var väldigt kul och lärorikt. Vi spelade internmatcher, hade träningar och fystester, säger Lukas Vejdemo.

– Det här var ju andra året jag åkte över så jag var lite mer erfaren och kände killarna som var där bättre. Man är lite mer självsäker och tar för sig lite mer kanske. Första gången är det mycket nytt med nya coacher och ny miljö.

Spelarna får feedback under veckans gång och får även med sig tips på vad man kan träna mer på. Förra säsongen åkte Vejdemo hem med omdömet att han "tänkte som en ishockeyspelare och hade bra fart under skridskorna" men även att han borde "jobba på styrkan och det fysiska spelet".

– Min feedback i år var att de tyckte att jag hade tagit ett stort kliv i min utveckling sedan i fjol och att jag skulle fortsätta på samma spår.

Poängsuccé i fjol

Säsongen 15/16 stod Vejdemo för 17 poäng (5+12) under sin första SHL-säsong och gjorde succé i djurgårdströjan och till den här säsongen har #44 jobbat ännu mer sin fysik.

– Jag vill bli starkare i kroppen. Jag kände väl lite att det var vad jag saknade förra säsongen, att kunna vinna de flesta närkamperna. Nu känner jag att jag har blivit starkare så jag hoppas att det kommer synas också på isen.

Ikväll väntar den öppna träningen på Hovet (dörrarna öppnar klockan 17:30) och det är en spelsugen forward som kliver in på isen.

- Det är väldigt kul att gå på is igen. Nu har man kört fysträning sedan april så man längtar verkligen efter att få spela ishockey, säger Lukas Vejdemo.