Förlust i sista träningsmatchen: "Vi måste släppa den här matchen"
Publicerad: 2019-09-07
Dam
Idag spelades sista träningsmatchen på Hovet när Leksand gästade och vi fick tyvärr se oss besegrade när resultat blev 6-4 till gästerna.

Vi började matchen med att försätta oss i läget där vi fick två mål i underläge, som vi ändå kunde hämta oss ifrån och kvittera innan första periodens slut.
– Vi var inte alls med från start och Leksand fick för mycket ytor att spela på vilket straffade sig. Vi började ligga närmare och gå hårdare på kropp i slutet av första och det kändes lovande inför andra perioden, säger Lovisa Berndtsson som vaktade kassen.

Matchen slutar med 6-4 till Leksand, förutom att de gör två mål mer, vad beror det på?
– Det kändes som att Leksand var mer hungriga än oss och vi spelade lite passivt, lät dem spela ut och skapa chanser.

Om en vecka är det säsongspremiär och även om det ikväll blev en förlust fanns det positva delar att ta med till kommande matcher.
– Positivt är ändå att vi tar oss i kragen och gör 4 mål. Under perioder tycker jag att vi spelar bra i offensiv zon och mestadels tycker jag vi hade ett bra boxplay genom matchen.

Vilka misstag behöver ni jobba på och undvika på fredag?
– Nu får vi släppa den här matchen och fortsätta jobba inför premiären. Vi måste ligga nära motståndarna och vilja tävla i varje situation, i 60 minuter.

Djurgården Hockey