Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Djurgården presenterar E-sportlaget anno 2022

13 januari 2022 15:00
eSHL

Imorgon kväll inleds äventyret i eSHL - men redan i söndags säkrade Stockholms stolthet säsongens första stora E-sportskalp. Med en vunnen titel i eSHL Challenge och med seriestart på ingång är det hög tid att presentera det virtuella Djurgården anno 2022.


Klockan 20:00 imorgon fredag släpps pucken för den tredje säsongen av eSHL. Djurgården finns återigen med som ett av de nu 13 deltagande lagen, ett Djurgården som kliver in till säsongen med stor nyfikenhet och höga målsättningar. Efter ett fjolår som slutade med en femteplats i serien och ett mycket bittert uttåg i kvartsfinalen är Stockholms stolthets virtuella lagbygge nu redo för revansch.

Djurgården har under sommaren och hösten hållit igång på olika vis, såväl med träning som givetvis matcher. Under sommarmånaderna låg stort fokus vid ECL PRO, en internationell turnering där DIF nådde hela vägen till finalseger över Team Leisure. Titeln den 29:e juli har följts av fortsatta förberedelser för de prövningar som nu stundar.

eSHL och ECL

Tack vare sommarens internationella framgångar har Djurgården kvalificerat sig till Europas högstaliga ECL Elite. I måndags inleddes även det europeiska äventyret, där Djurgården hittills vunnit en av fyra matcher. Samtidigt drar det alltså ihop sig till stora test hemma på svensk mark.

Redan i söndags kom ett smakprov på eSHL-säsongen när eSHL Challenge arrangerades. Djurgården representerades av amadee21, som när turneringen var över stod som segrare. Utöver en egen vinstpott gör förstaplatsen att även Djurgården tilldelas en vinst på 10 000 kronor.

Imorgon är det så dags för eSHL 2022 att starta - och för Stockholms stolthet är det rakt in i hetluften direkt. I premiären ställs Djurgården mot Luleå. Samtliga omgångar spelas med dubbelmöten mellan lagen, som totalt alltså är 13 till antalet i ligan. Det betyder att ett lag står över varje omgång och när seriespelet är färdigt kommer tio lag att avancera vidare till slutspel.

eSHL-säsongen kommer att innehålla två matchdagar i veckan, med sex dubbelmöten som spelas varje måndag och fredag. Precis som tidigare sänds samtliga eSHL-omgångar i C More, TV4 Play och Twitch med start 19.00. För det SM-segrande laget väntar förstapriset med en vinstpott på 100 000 kronor.

Djurgårdens E-sporttrupp 2022

Målvakt
Valtteri ”sorsa103” Mulari

Backar
Tobias ”sveti-” Karlsson
Björne ”Jungledonk” Lindberg
Emil ”Wadde95” Wadh

Forwards
Joacim ”LordStanley46_” Wilhelmsson
Amadeus “amadee21” Carlsson
Philip ”Strumpan87” Ström
William ”Mumsi-” Lindblad
Henning Ole ”el_tacobag” Drange