Seger mot Tychy – Alsing gjorde båda målen
Publicerad: 2019-09-08
Säsongens första seger på Hovet. Olle Alsing gjorde båda målen när vi besegrade polska Tychy med 2–0. Nu har vi dessutom ett jätteläge att ta oss till CHL-slutspelet.

Redan i första bytet var det påtagligt att spelarna kände revanschlusta efter förlusten mot Vienna Capitals i fredags.

Förstafemman parkerade i anfallszonen och radade upp målchanser. Den allra hetaste hade Mattias Guter, som fick helt öppet mål, men ingen riktig träff på pucken.

Första perioden fortsatte med stor Djurgårdsdominans och det enda som egentligen saknades var ett mål.

Men det skulle dröja.

Ända fram till andra periodens allra sista tiondelar.

Efter att vi inlett mellanperioden med fyra raka utvisningar – och spel tre mot fem vid två tillfällen – kunde Olle Alsing bomba in 1–0 när klockan stod på 19.59.

Det var annars en period som blev helt sönderryckt på grund av de totalt nio tvåminutersutvisningarna.

I tredje perioden var det dags för Alsing igen. Backen drog till med en handledare strax innanför blålinjen, rakt i nät, efter 4.38.

Sedan kunde vi enkelt avfärda polackernas anfallsförsök och segern var egentligen aldrig hotad. Inte ens när Tychy tog ut målvakten i slutminuterna var de nära mål och Niklas Svedberg fick hålla nollan.

Nu har vi dessutom ett järngrepp om slutspelsplatsen i CHL. Vi behöver bara ta en poäng i dubbelmötet mot tyska Mannheim i oktober för att säkra slutspelsplatsen.

När vi spelar nästa gång handlar det om SHL-premiär på lördag. Då tar vi emot Linköping på Hovet, 18.00.

Har du inte redan köpt biljetter så är det dags att göra det på DEN HÄR LÄNKEN.

DJURGÅRDEN–TYCHY 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (19.59) Olle Alsing, spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–0 (4.38) Olle Alsing (Michael Haga)

Skott: (13–7, 8–10).

Publik: 2 684.