Linnea Adelbertson förlänger med Djurgården
Publicerad: 2023-06-15
Officiellt
Djurgården är väldigt glada över att förlänga med Linnea Adelbertson. Det 18-åriga centerlöftet har gått vägen genom föreningens NIU-verksamhet och väljer nu en fortsättning i DIF, på ett avtal skrivet till 2024.

– Även Linnea, likt många andra av våra yngre spelare, är ett resultat av NIU-verksamheten. Hon gör nu sin tredje säsong med SDHL-laget och har tagit stora kliv för varje säsong som gått, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Linnea Adelbertson, 18 år, är nästa spelare att skriva på för en fortsättning i Djurgårdströjan. Centern, som även kan figurera i en forwardsroll, anslöt till föreningen sommaren 2021. Parallellt med spel i damlaget har Linnea gått NIU-programmet vid Hockeygymnasiet och utvecklingen har gått stadigt framåt.

Redan idag står unge Adelbertson noterad för 65 matcher i SDHL och nio i SM-slutspel, med sammanlagt nio gjorda poäng. Utöver det har den Södertäljefostrade centern gjort hela fyra säsonger i Division 1 samt representerat Sverige vid 2022 års U18-VM. Nu går Linnea Adelbertsons resa vidare i Djurgårdströjan på ett förlängt avtal över kommande säsong.

– Hennes fart och intensiva spelstil passar oss väldigt bra. Dessutom är Linnea en del av den profil som vi vill ha, som svensk spelare från Stockholmsområdet. Jag hoppas och tror att Linnea tar ytterligare steg i sin utveckling, säger Schillgard.

Djurgården Hockey
Huvudpartners