Förlust på JK-dagen
Publicerad: 2018-01-06
Nyhet
Trots ett bra tryck från klacken blev det förlust mot Frölunda på Järnkaminernas dag. Vi fick inte utdelning på våra chanser samtidigt som Frölunda satte sina. 1-4 slutar matchen.

Inramningen till matchen var precis som den ska vara. Fullt på läktarna och skönsång. När pucken släpptes var det ett taggad Djurgården som satte fart och rev av ett friläge för Bourque efter bara några sekunder. Dessvärre kom ingen utdelningen utan Frölunda åt sig in i matchen och tog också ledningen efter 13 minuter.
Den skulle inte stå sig perioden ut. Patrik "Peppe" Lundh styrde in ett skott från Högström i PP och inte bara kvitterade ställningen utan tangerade även sitt egna poängrekord i SHL med 26. Senast han nådde den siffran var debutsäsongen 10/11.

Andra perioden
Andra perioden var kampfylld där vi tvingades till två boxplay som vi klarade av bra. Men med fem minuter kvar lyckades Frölunda hitta en lucka bakom Jaocim Eriksson i målet och återta ledningen. Skotten i vår favör med 12-7.

Tredje perioden
Även den började lite avvaktande där Frölunda bevakade sin inledning men där Djurgården kom mer och mer in i det och skapade lägen. När vi får med oss ett powerplay ökar publiken på decibelen från högt till väldigt högt och försöker i princip sjunga in pucken. Det är snubblande nära men i en spelvändning vrider Frölunda in 1-3 pucken. Klacken bromsade inte mycket på sången men pucken studsade inte vår väg.
Istället får Frölunda chans i boxplay och stänger matchen med sitt 1-4 mål.

Ett stort tack till alla er som kom till HOvet idag och stöttade vårt lag. Nästa chans är nästa lördag mot HV71.