• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep

Mattias Guter känner att han har kommit hem

8 februari 2019 12:51
Nyhet

Mattias Guter lämnade Djurgården säsongen 2014/15. Och nu, efter fyra säsonger på andra orter, är han tillbaka hos oss och är full träning med laget.


Under säsongen 2014/15 lämnade Mattias Guter för spel i Leksand. Sedan dess har han spelat i Leksand, Karlskrona, Timrå och Luleå. Men idag anslöt han till laget och det verkar som att han verkligen trivs med att han är tillbaka igen.

– Det känns underbart! Jag har varit iväg nu ett tag och jag måste säga att det är som en dröm att vara tillbaka! Jag är äntligen på hemmaplan igen och det är Djurgårdströjan jag alltid velat ha på mig, säger Guter efter sitt första träningspass med laget.

– Det är en speciell känsla att vara tillbaka. Djurgården är hemma för mig. Jag menar att det är här jag är uppväxt. Min fru är uppväxt här. Vi har våra familjer här och nu när vi står och pratar här i gången vid isen… Bara när man går här och ser Hovets is framför oss. Det känns som hemma för mig.

Guter var med i det lag som spelade upp oss i SHL igen för snart fem år sedan, en bedrift som många supportrar ser som ett av sina bästa Djurgårdsminnen. Idag finns det inte jättemånga spelare kvar i truppen, som var med i truppen då. Men trots det är Mattias väldigt bekant med de flesta spelarna i laget.

– Även fast det inte är så många kvar i laget från senaste gången jag vara här, så har jag spelat mycket med många i både andra lag i SHL och i Djurgårdens juniorlag. Jag känner allt folk runtomkring laget och jag har haft tränarna förut. Så när jag klev in i omklädningsrummet imorse inför första träningen, då kändes det bra. Det var inte som om jag klev in i något nytt, utan jag klev in i något tryggt. Jag hoppas kunna bidra med fart och trycka in några puckar. Annars vill jag verkligen vara här och bidra till gruppen. Vara en bra kille när jag kommer hit varje dag och sprida positiv energi till laget. Det är ett ungt lag, visst. Men jag känner mig också ung i sinnet och ung i kroppen. Jag kommer även med min erfarenhet och det jag har varit med om.

Med Djurgården så jagar Guter sitt första SHL-slutspel i karriären. Trots att han inte har "slutspel" på sitt CV, så har han spelat många tuffa kvalmatcher. Det är de typerna av matcherna som han gillar. Han gillar att spela de direkt avgörande matcherna när mycket är på spel.

– Jag hoppas att jag kommer få spela mitt första slutspel i karriären med Djurgården. Jag har inte gjort det tidigare men däremot har jag spelat direkt avgörande matcher i form av kval, upp och ner. Även det är erfarenheter. Att spela matcher med kniven mot strupen, det är det jag gillar. Den erfarenheten kan säkert vara väldigt bra att ha ifall vi går så långt att vi ska spela de avgörande matcherna. Det finns säkert spelare som tycker den typen av matcher är lite jobbiga att ställas inför. Jag försöker bara se möjligheterna av att jag kan gå ut som tungan på vågen och kunna avgöra matcher och bli kung inför fansen och hjälte i klubben. Det skulle vara oerhört stort.

Vår nästa hemmamatch spelas på tisdagen den 12:e februari. Då kommer Timrå på besök!

Biljettlänk till matchen mot Timrå.