Jacob Josefsons brev till supportrarna

6 augusti 2022 11:05

En imponerande och fin karriär har tagit slut efter 220 tävlingsmatcher i Djurgårdströjan. Läs Jacob Josefsons avslutande tackbrev, ett brev som går ut till alla supportrar.


Som många vet har jag varit borta från ishockeyn en längre tid på grund av skador och därför fått tagit beslutet att avsluta min karriär som ishockeyspelare. Det har varit ett väldigt tufft beslut att ta, men med tiden så har jag insett att det är det enda rätta. Under tiden jag har varit borta från hockeyn har jag reflekterat mycket över min karriär, och var ska jag börja?

Jag har hockeyn att tacka för så mycket, vilken resa. Jag har tänkt på alla spelare och underbara människor jag träffat som även har blivit mina närmaste vänner. Jag skulle också kunna skriva en bok om alla minnen. Allt från när jag började åka skridskor som tvååring till idag. Från första stunden har jag älskat att spela hockey och min dröm var alltid att få spela i Djurgården, NHL samt representera Tre Kronor och dessa drömmar blev sanna. Alla de minnen, erfarenheter och lärdomar är något som gjort mig till den jag är idag och något som jag kommer att bära med mig för resten av livet.

Jag är så tacksam för att jag fått uppleva allt detta och även för alla människor som hjälpt mig att nå dit. Jag är för evigt tacksam för att min mamma och pappa alltid har ställt upp och skjutsat och funnits där både i med- och motgång. Jag vill också tacka mina bröder som tidigt kunde guida mig till bra beslut som ung. Hockeyn var min första kärlek, men min stora kärlek nu är min fru och mina barn och jag behöver min hälsa för att kunna finnas för dem.

Slutligen ett stort tack till Djurgårdens IF och till världens bästa supportrar. Ni kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta.

Jag kom till Djurgården som tioåring och hade jag redan då fått veta att jag en dag skulle få spela i Djurgårdens herrlag samt vara lagkapten hade jag fått nypa mig själv i armen. Det är något som jag är extremt stolt över och för mig är det något av det finaste som finns.

Något jag lärt mig som Djurgårdare är att man alltid reser sig upp när man ligger ner och när saker går emot. Det kommer vi även nu att göra och vi kommer att komma tillbaka där vi hör hemma - starkare och bättre än någonsin. Så TACK för allt.

Alltid Oavsett.