Carl Lindbom och William Eklund uttagna i Juniorkronorna

17 juni 2021 10:30
Landslag

Juniorkronorna har presenterat sin trupp för sommarens 2021 World Junior Summer Showcase. I den återfinns målvakten Carl Lindbom och forwarden William Eklund, som därmed kommer att representera Djurgården i juniorlandslaget.


För Carl Lindboms del blir uttagningen en fortsättning på hans landslagsäventyr tidigare i maj. Målvakten var då en del av det svenska U18-landslag som tog brons vid VM i Texas, där han vaktade målet i majoriteten av matcherna. Nu tar Carl steget från Småkronorna och in i Juniorkronorna.

Även William Eklund har tagits ut i samma juniortrupp, som presenterats av förbundskapten Tomas Montén. 18-åringen kommer från en mycket fin genombrottssäsong i SHL och har bland annat belönats med priset som Årets rookie i ligan. Under vårens gång var William uttagen i Tre Kronor, och fick då landslagsdebutera på seniornivå med såväl mål som assist.

Nu väntar spel med Juniorkronorna i 2021 World Junior Summer Showcase. Turneringen är en del i förberedelserna för JVM längre fram i vinter och spelas mellan 24:e till 31:a juli i Plymouth, USA. Sverige kommer där att spela matcher mot Finland samt dubbla amerikanska landslag.