Bortaförlust mot Skellefteå
Publicerad: 2020-02-18
Herr
Vi jagade revansch efter förlusten i lördags. Men borta mot Skellefteå fick vi en mardrömsstart och föll sedan med 0–3.

En blek insats mot Malmö i lördags gjorde att vi kände revanschlusta mot Skellefteå på bortais.
Ett glädjebesked innan matchen var att Jacob Josefson gjorde comeback, men när pucken väl släpptes fick vi inte den starten som vi önskade.
Redan i första bytet drog vi på oss en utvisning. Vi klarade förvisso av det numerära underläget, men när det sedan var dags för oss att spela powerplay kom ett mål i baken i stället. Vi tappade pucken på offensiv blålinje och hemmalaget kunde komma fri och sätta ledningspucken.
Vårt andra baklängesmål var olyckligt. Linus Hultström skulle spela en puck längs kortsargen, bakom egen målbur, men pucken tog via ena huvuddomarens skridsko och friställde en Skellefteåspelare som gjorde 2–0.
Det var inte ett önskvärt resultat efter två perioder och när andra perioden bara var drygt två minuter gammal kom nästa baklängesmål när vi spelade fyra mot fem.
Efter det hade vi mycket puck, men hade svårt att komma till de riktigt farliga chanserna. Däremot hade Patrik Berglund ett klockrent stolpskott och Marcus Högström ett fint inbryt på mål.
Tredje perioden blev ganska händelsefattig och vi orkade inte hämta ikapp tremålsunderläget.
Det blev inga fler mål i matchen utan vi åkte på vår andra raka förlust.
Men fortfarande lever en svit kvar, den med vinstmatcher på hemmaplan. Och på torsdag är det hemmamatch igen när vi möter Leksand på Hovet och går för tolfte raka vinsten.