Derbyseger på bortais
Publicerad: 2020-01-27
Dam
Derby på Ritorp har genom åren blivit en klassiker liksom derbyt, idag bättrade vi på med en vinst när vi bortaslog Gnaget med 1-3.

Det var en första period som inleddes i bra tempo och en stor portion vilja från båda lagen att sätta ribban för matchen. Med varsin utvisning lyckades vi hålla tätt i boxplay men mindre lyckosamt var det i powerplay. Farligast chanser hade nog ändå AIK med sitt något rakare spel.

Vi å andra sidan var inte långt ifrån.

Andra perioden kom första målet men inte till vår favör. AIK tog ledningen men det skulle inte hålla länge. Drygt minuten senare kom kvitteringsmålet, det ack så viktiga målet.

1.14 sekunder skulle behövas i tredje perioden innan målet kom som gav oss ledningen i matchen. Drygt fyra minuter efter kom också 3-1 ledningen signerat Sarah Bujold.

Det var ett derby som visade mycket känslor, rivalitet och som vanligt är det alltid lika härligt att slå Gnaget.