Förlust i förlängning mot Luleå
Publicerad: 2020-01-11
SHL
En jämn, tillknäppt och föga underhållande match. Det stod 2–2 vid full tid, men det blev tyvärr förlängningsförlust på bortaplan mot Luleå.

Ligans bästa motstånd, tyckte Robert Ohlsson på förhand.
Han tyckte också att det var dags att börja vinna sådana matcher – och vi inledde starkt.
Utdelningen kom redan 3.32 in i matchen när Olle Alsing fick öppen gata mot mål. Då tog han tillvara på ytorna och avlossade sedan ett kliniskt skott, upp i nättaket, fram till 1–0.
Men bara tre minuter senare skedde en omdebatterad situation.
Ett Luleåskott letade sig in i mål, men samtidigt stod en hemmaspelare i målgården och domaren, som stod nära händelsen, var tydlig; inget mål.
Men situationen videogranskades trots allt och då ändrade de sig och vi hade 1–1.
Då tappade vi också vårt spel från inledningen och med drygt tre minuter kvar att spela hade Luleå vänt.
Andra perioden blev kanske ingen underhållande historia, bara 4–4 i skott på 20 spelminuter, men glädjeämnet var ändå Kalle Östman.
Han tog emot en passning från Alsing i slottet och drog i väg ett direktskott i bortre krysset.
Likaläge, 2–2, inför tredje perioden – men med känslan att vi ändå kan spela mycket bättre.
Men tredje perioden såg ut ungefär som den föregående. Tillknäppt spel, väldigt få målchanser och också få skott på mål.
Matchen gick till förlängning och 1.51 in i densamma fick Luleå ta sig in och skjuta lite för enkelt.
Då kom tyvärr avgörandet efter ett skott utifrån som smet in högt bakom Niklas Svedberg.
Nu laddar vi om till på torsdag då vi tar emot Linköping på Hovet.

Jakten mot toppen fortsätter – köp biljett här!