Inför matchen mot Leksand
Publicerad: 2020-01-24
Dam
Vi befinner oss just nu i en tuff period. Fem förluster på de sex senaste matcherna, men enligt Andrea Dalen är hemligheten att inte ändra på något. – Vi kommer fortsätta med det arbetet vi gör på träningarna och se till att vi inte tappar tron på att lyckas, säger hon inför matchen mot Leksand.

Det blev en svidande förlust senast mot Brynäs på bortaplan. Vi hade ledningen med 3–2 inför sista perioden, men då föll vi ihop och släppte in fem raka mål och förlorade med 3–7.
Det var femte förlusten på de sex senaste matcherna.
Nu tar vi nya tag när vi möter Leksand på bortaplan och påminns också att vi faktiskt slog dalmasarna i deras hemmaborg med 6–0 senast.
– Vi kommer fortsätta med det arbetet vi gör på träningarna och se till att vi inte tappar tron på att lyckas. Det är klart när det går lite sämre är det lätt att försöka ändra massor och söka svar, men jag tror det vi gör kommer få en positiv effekt framöver, säger Andrea Dalen och fortsätter:
– Vi ser förbättring i de delar vi fokuserar på i spelet. Samtidigt är det viktigt att inte glömma bort det hårda jobbet som krävs, närvaron och fokuseringen samt viljan att vinna måste finnas varje match och varje byte oavsett vem vi möter och vad resultatet är.
Hur ska vi slå Leksand igen?
– Vi ska inte försöka ändra för mycket, som sagt, men se till att förbättra det vi redan har som plan. Framförallt ska vi spela tuffare framför eget mål och ha lite mindre sträck i laget. I anfallsspelet blir fokus på att ta oss till farliga situationer, skjuta mer och vinna returerna.
Vad säger du om ditt eget spel?
– Personligen går spelet bra. I helhet tycker jag det rullar på bra och börjar komma in i ”slutspel-mode”. Fysiskt känner jag mig stark för tillfället. Jag är lite missnöjd med produktion och jobbar med att sätta lite fler av lägena under viktiga matcher. Framöver hoppas jag att kunna spela mer offensivt med mycket temposkifte i mitt spel.

Matchen mot Leksand börjar 15.15 i morgon, lördag, och den sänds i Sportkanalen.

Djurgården Hockey
Huvudpartners