Klara för final efter ännu en nolla
Publicerad: 2020-09-05
Nyhet
Målvaktsskifte i buren men samma nolla i insläppta. Vi tar vår andra raka seger i Skoda Trophy och säkrar en plats i finalen imorgon 14:30. Två mål i powerplay och stabilt spel i boxplay la grunden till vinsten.

Vi inledde matchen mot Södertälje precis som mot Brynäs i torsdags – dominanta och ordentliga. Det var vi som ville föra matchen och det gjorde vi. Snabb utdelning kom efter fem minuter när Alexander Holtz fick pucken uppe vid tekningscirkeln. Han tog emot och kunde prickskjuta in 1-0 i närmsta krysset med ett stenhårt dragskott. Vi fortsatte att skapa chanser under den första perioden och kunde mycket väl fått mer utdelning.

En kedja som verkligen tog plats var juniorkedjan med nämnde Holtz, Eklund och Bjerselius. De hade en frenesi i skridskoåkning och beslutsfattande som låste fast Södertälje i egen zon vid upprepade tillfällen. De kom också in framför mål ofta och skapade mängder av chanser matchen igenom.
Nu kom vår utdelning inte förens i andra perioden och igen var det i spelformen med en man mer på isen vi lyckades kapitalisera på vårt övertag. Holtz med assisten och Högström med ett avslut från blålinjen som letade sig in i målet och 2-0 var ett faktum.

3-0 kom i mitten av perioden och var en riktig delikatesstyrning. Efter ett anfall där vi höll Södertälje i egen zon en längre stund kommer avslut från Ekberg en bra bit utanför målet men där är Bergfors och styr den i knähöjd från sidan förbi en chanslös målvakt.

Vi är inte lika konsekventa i vårt spel under andra perioden – det började slarvas mer och Södertälje kom i några riktigt bra lägen. Lägen där Svedberg visade at han har kvar spelet från förra säsongen. Han var snabbt med och avvärjde chanser med ett lugn som spred sig.

Tredje perioden blev mer 20 minuter som skulle spelas av och det gjorde vi utan större besvär även om vi fick öva en del på spelet med en man mindre på isen. Det gjorde vi mycket bra och stressade Södertälje att tappa ut pucken ur zonen vid flera tillfällen.

En spelare som låg på hårt i varje byte och som inte missade en enda möjlighet till tackling var Albin Grewe. Han kom ofta ut med pucken och kunde hitta lagkamrater med fri yta med sina passningar. Höjdpunkten på tacklingarna kom med tio sekunder kvar då han tryckte en spelare över sargkanten och ut från isen – något som störde Södertälje så mycket att de helt tappade bort Henrik Eriksson som fick ett friläge med fyra sekunder kvar och spikade slutresultatet till 4-0.
Nu är det ny match imorgon när finalen mot Malmö spelas 14:30 – sänds på Sportbladet.