Forwarden Olle Liss till Djurgården

21 maj 2022 10:00
Officiellt

Djurgården är väldigt glada över att presentera Olle Liss som ny spelare i föreningen. Forwarden, som genom karriären samlat på sig 181 poäng i SHL samt HockeyAllsvenskan, har skrivit på för resan tillbaka på ett kontrakt till 2024.


– Vi har tittat noga efter den spelare som vi velat ha in på den här positionen. Olle har det som vi söker med sina karaktärsdrag, med hur vi vill fortsätta att bygga laget och då han har varit en väldigt producerande spelare i HockeyAllsvenskan över flera år. Han vet vad som krävs för att vinna viktiga matcher, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Olle Liss, 29 år, är en Djurgårdsspelare. Det nytecknade kontraktet sträcker sig över två år, något som innebär att forwarden kommer att spela på Hovet till minst 2024. Närmast ansluter Liss från Björklöven, där han under den gångna säsongen noterade 39 poäng i HockeyAllsvenskan och elva i kvalspelet mot SHL. Två ligor som nyförvärvet har stabila erfarenheter ifrån.

– Det är superkul att få Olle till oss. Han är en stark spelare med en hög arbetskapacitet och som är väldigt användbar i powerplay. Olle är en produktiv forward med ett bra skott, och i och med detta känns vår forwardssida väl rustad, resonerar Stoppel.

Född i Dala-Floda och fostrad Björbo har Olle Liss tagit en lång och brokig karriärväg. Fram till 2015 spelade han Division 1-hockey och säsongen som följde spenderade forwarden i den danska ligan, innan genombrottet kom i HockeyAllsvenskan. Efter att ha producerat höga poängsiffror i först Västervik och sedan Pantern tog Olle steget till SHL våren 2018.

Där blev det totalt 21 poäng på 55 matcher för forwarden, som därefter haft en kortare sejour i Österrike följt av två och en halv säsong i HockeyAllsvenskan. Sammantaget har Olle Liss samlat på sig 160 poäng på 218 matcher i ligan. Nu väntar alltså spel på Hovet i Djurgårdströjan, något som huvudpersonen längtar efter att få uppleva till hösten.

– Det här känns riktigt spännande! Jag ser verkligen fram emot nästa säsong och vad vi kan uppnå där, säger Olle Liss själv.