Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Alexis Mauermann förlänger med Djurgården

13 januari 2022 13:00
Officiellt

Det är med glädje och stolthet som Djurgården förlänger kontraktet med Alexis Mauermann. En skada har stoppat amerikanskan från spel den här säsongen, men forwarden är nu klar för en återkomst till Hovets is nästa säsong.


– Alexis är en energispelare både på och utanför isen. Hennes proffsiga inställning till träning och match är något som vi välkomnar tillbaka i gruppen till nästa säsong. Det är inte ofta som man träffar en spelare som ger en sån energi och glädje som Alexis gör, och därför känns det oerhört bra med en förlängning med henne, kommenterar Djurgården dams sportchef Johan Schillgard.

Alexis Mauermann, 24 år, har skrivit på ett nytt kontrakt som löper över säsongen 2022/2023. Det innebär en fortsättning på hennes tid i Stockholms stolthet, dit Alexis anslöt sommaren 2020 från spel vid University of Wisconsin. Under sitt första år i Djurgården blev det 15 poäng på 38 matcher i SDHL samt slutspel och till den här säsongen var tanken att amerikanskan skulle ta nästa kliv.

Så blev det tyvärr inte. Istället satte en skada strax innan säsongsstart stopp för Alexis Mauermann, som tidigt konstaterades missa hela SDHL-säsongen. Just nu befinner sig forwarden i USA och rehabiliteringen går framåt. Johan Schillgard välkomnar att spelaren är på väg tillbaka - och är mycket glad över att det blir en comeback i Djurgårdströjan till hösten.

– Samtidigt som vi bygger för nästa år är vi oerhört ödmjuka inför det som är kvar av årets säsong. Vi kommer fortsatt att bygga vidare på inslagen väg med några importer och där stommen kommer att bestå av svenska spelare. Både unga och talangfulla spelare samt äldre erfarna spelare, som kan bidra med både rutin och erfarenhet till kommande säsong, resonerar sportchefen och fortsätter;

– Mixen av unga samt äldre spelare är en kombination som är viktig. Samtidigt vill vi ha spelare som brinner för DIF och verkligen ger sitt yttersta för laget och märket, där passar Alexis perfekt in.